DOLAR

32,3303

0.24%
EURO

35,0937

-0.11%
ALTIN(gr)

2.296,83

0,86%
BİST 100

%
BAĞKUR Canlandırma 2019 (Nasıl Yapılır, Şartları Nelerdir?)

BAĞKUR Canlandırma 2019 (Nasıl Yapılır, Şartları Nelerdir?)

Bağkur canlandırma işlemi için istenen şartları ve bunun nasıl yapılacağını yazımızdan inceleyebilirsiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:09
BAĞKUR Canlandırma 2019 (Nasıl Yapılır, Şartları Nelerdir?)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BAĞKUR ihya , ülkemizde vatandaşların hakları ve güvenceleri özelinde hizmet veren kurumların başında gelmektedir. Emekli olmak isteyen veya bunun takibi yapmak isteyen vatandaşlar, muhakkak BAĞ-KUR’un hizmetlerini ve uygulamalarını takip etmelidir.

BAĞKUR İhya adıyla da bilinen BAĞKUR canlandırma hizmeti, günümüzde vatandaşlar tarafından en çok merak edilen hizmetlerin başında gelmektedir.

BAĞKUR İhya Nedir?

BAĞ-KUR ihya, BAĞ-KUR’un vatandaşlara sunduğu prim borcu ödeme hizmetlerinden biridir. Emekli olmak isteyen vatandaşların, bunun için BAĞKUR tarafından belirtilen prim gününü ve emekli yaşını tamamlaması gerekmektedir. Ancak bunların dışında vatandaşların emekli olacağı tarihlere etki eden etmenler de bulunmaktadır.

2008 yılında çıkan bir yasaya göre, 30.04.2008 tarihinden öncesine ait, 60 aydan fazla BAĞKUR prim borcu olan vatandaşların, borçları silinmiş ve bu dönemdeki BAĞKUR hizmetleri de karşılıksız olarak iptal edilmişti.

BAĞKUR ihya yapılandırması , dondurulan bu prim borçlarının ödenmesi taahhüt edilerek hizmetten saydırılması işlemidir. Bu işlem sonucunda, herhangi bir zaman kaybı yaşamazsınız.

BAĞKUR Canlandırma Nasıl Yapılır?

BAĞKUR canlandırma hizmetinden yararlanmak için, kurumun belirtilen şartlarını yerine getiriyor olmanız ve bir BAĞKUR ihya dilekçesi ile başvuruda bulunmanız yeterlidir. Bu başvurunuz sonucunda canlandırma işleminiz için gerekli hesaplamalar yapılır.

BAĞKUR borcunuz için canlandırmak istediğiniz yıllardan bağımsız olarak prim borcunuz, güncel rakamlara göre hesaplanır. Bu nedenle muhatap olduğunuz uzmanlardan hesaplama talep ederken şaşırmamak için güncel piyasa durumuna göz atmanız yararlı olacaktır.

BAĞKUR Canlandırma Fırsatından Kimler Yararlanabilir?

BAĞKUR canlandırmasından yararlanmak isteyen vatandaşlar, öncelikle bunun için gereken şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Kurum tarafından belirtilen özellikleri barındırmayan vatandaşlar, ne yazık ki BAĞKUR canlandırma hizmetinden yararlanamamaktadır.

BAĞKUR Canlandırma hizmetinden faydalanabilen vatandaşlar:

  • Köy veya mahalle muhtarları
  • Tarım sektöründe kendi adına veya bağımsız olarak çalışanlar
  • Kendi adınsa ve hesabına bağımsız olarak çalışanlar
  • Vergi kaydı olanlar
  • Şirket ortaklığı sebebiyle zorunlu olarak BAĞKUR kapsamında yer alanlar

Bahsi geçen kişiler, prim borçlarını hizmetten saydırmak için BAĞKUR’a başvurabilir.

Finans365.Com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP