Ahır Ağıl Yapımı Hibe Desteği (Başvuru Şartları Nelerdir?)

Ahır Ağıl Yapımı Hibe Desteği (Başvuru Şartları Nelerdir?)

Ahır ağıl yapımında devlet desteği nasıl alınır, şartları nelerdir, başvurusu nasıl yapılır?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:11
Ahır Ağıl Yapımı Hibe Desteği (Başvuru Şartları Nelerdir?)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ahır ağıl yapmak için hibe desteği almak isteyen vatandaşlar, gerçekleştirmek istediği proje için bu alanda destek veren kurumlarla irtibat kurmalıdır. Bunun için, ülkemizde ahır ve ağıl yapımını destekleyen ve bu alandaki çalışmaları finanse eden kurumları tanımak oldukça önemlidir. Ülkemizde ahır yapmak isteyen vatandaşlar için hibe ve kredi desteği yapan pek çok kurum bulunmaktadır. Ancak bu kurumların vatandaşların projelerine olan yaklaşımı ve vatandaşlara sunduğu maddi desteğin miktarı farklılık göstermektedir.

Bu nedenle vatandaşlar, ahır yapmak isteyen vatandaşlar, öncelikle ihtiyaç duyduğu maddi desteği alacağı kuruma karar vermelidir. Bunu yaparken de, temin kolaylığı ve destek miktarını göz önünde bulundurmalıdır.

Ahır Yapımı Destekleri Nelerdir?

Ülkemizde, vatandaşların ahır ve ağıl alanlarındaki projeleri destekleyen ve teşvik edici maddi destekler sağlayan birçok kurum bulunmaktadır. Bu kurumlar, hem devlet hem de özel kurumlar olabilmektedir. Günlük olarak pek çok finansal işlem için yararlandığımız bankalar, bu tip işlemler için faizli kredi seçeneği sunmaktadır. Bu seçenekler, ahır yapmak isteyen bireyler için uzun vadede sıkıntı yaratabilmektedir.

KOSGEB ve TKDK gibi kurumlar, ahır yapmak isteyen vatandaşlara hibe desteği sağlamaktadır. Bu özellik sayesinde, ahır yapım desteği verilen kişilerden herhangi bir geri ödeme talep edilmez. Ancak vatandaşlara bu hibe desteğini sağlamdan önce KOSGEB ve TKDK ahır desteği için talep ettiği bazı şartlar da bulunmaktadır.

Ahır Yapımı Hibe Desteği Nasıl Alınır?

Bu hibe desteklerinden yararlanmak için edinilmesi gereke evraklar sırasıyla:

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Başvuru formu
  • Ön proje formatı
  • Onaylı tapu kaydı
  • Tahmini sabit yatırım
  • Termin plan tablosu
  • Çiftçi kayıt belgesi
  • Hayvan listesi
  • İşletme tescil belgesi
  • Hayvancılık eğitim belgesidir.

Bu belgelere sahip olan vatandaşlar, hazırladıkları ahır veya ağıl projelerini Gıda ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerine sunarak başvuruda bulunabilir. Hibe almaya hak kazanan ahır yapımı projesi, kurum tarafından belirlenerek sahibi ile irtibat kurulur.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP