DOLAR

32,3309

0.24%
EURO

35,0955

-0.12%
ALTIN(gr)

2.296,45

0,85%
BİST 100

%
Kredi Kartı İle Akaryakıt Satışlarına Komisyon Gelebilir
  • Finans 365
  • Finans
  • Kredi Kartı İle Akaryakıt Satışlarına Komisyon Gelebilir

Kredi Kartı İle Akaryakıt Satışlarına Komisyon Gelebilir

PÜİS Samsun Şube Başkanı Zafer Güler, kredi kartı komisyonlarının aşağıya inmesi ve faizlerin düşmesi gerektiğini söyleyerek aksi halde komisyon almayı düşündüklerini açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:13
Kredi Kartı İle Akaryakıt Satışlarına Komisyon Gelebilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Samsun Şube Başkan Zafer Güler kredi kartıyla akaryakıt satın alma işlemlerinden komisyon alınması konusunun düşünüldüğünü açıkladı. İşte detaylar,

KREDİ KARTI İLE AKARYAKIT SATIŞLARINDAN KOMİSYON ALINABİLİR

PÜİS Samsun Şube Başkan Zafer Güler akaryakıt satışları konusunda yapmış olduğu konuşmasında, akaryakıtta kredi kartı komisyonlarının kaldırılması gerektiğini söyledi. 2018 yılında kredi kartı komisyonlarının yükseldiğini ifade eden Zafer Güler kar marjının düştüğünü söyledi. Asgari ücretin yükseltilmesinin ardından bayilerin zor durumda kaldığını ifade eden PÜİS Samsun Şube Başkan Zafer Güler kredi kartıyla 100 TL’lik satışlarda 2.5 TL zarar ettiklerini söyledi.

”100 liralık benzini kredi kartından çektiğinizde biz bundan 97,5 lira alıyoruz. 2,5 lira kendi karımızdan gidiyor. Şu anda bizim karlarımız dövize ya da TL’ye göre artıp-inmiyor. Her litrede 25 kuruş kar ediyoruz. Giderlerimize baktığımızda ise devamlı artan giderlerimiz var. Kar marjlarımız belirli bir seviyeye getirilmezse sektörde el değiştirmeler ve kapatmalar devam eder. Samsun’da 2018 yılında bu nedenle 15-20 akaryakıt istasyonu kapandı ya da el değiştirmek zorunda kaldı. ”

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Samsun Şube Başkan Zafer Güler konuşmasının devamında bugünkü şartlarda çok zorlandıklarını vurgulayarak Kredi kartı komisyonlarının aşağıya inmesi ve faizlerin düşmesi lazım. Yoksa gelecekte kredi kartlarından komisyon almayı düşündük, hala da düşünüyoruz, dedi.

Ekonomi Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP