DOLAR

32,4392

0.16%
EURO

35,4595

0.26%
ALTIN(gr)

2.322,81

0,18%
BİST 100

%
Genç Çiftçi Sertifikası Nasıl Alınır? (Şartları ve Gerekli Evraklar)

Genç Çiftçi Sertifikası Nasıl Alınır? (Şartları ve Gerekli Evraklar)

''Genç Çiftçi Sertifikası'' alarak devlet desteklerinden faydalanmak istiyorsanız bu sertifikayı almak için gerekli şartları yazımızdan inceleyebilirsiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:18
Genç Çiftçi Sertifikası Nasıl Alınır? (Şartları ve Gerekli Evraklar)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genç çiftçi sertifikası almak için gerekli olan bazı şeyler bulunmaktadır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen bu sertifika, genç çiftçilerin kendilerini geliştirebilmek için verilen bir eğitim programıdır. Bakanlık çiftçilik ile ilgili çeşitli faaliyetlerde kurs vermekte ve bu kurslardan başarılı sonuç elde eden kişilere de sertifika sunmaktadır.

Genç çiftçi eğitim projesi, çiftçilerin günümüz yeniliklerini tarımsal faaliyetlerinde uygulayabilmeleri ve gençlerin de üretime geçmesi için verilen eğitimleri içermektedir.

Genç Çiftçi Destek Projesi

Gençlerin tarımsal faaliyetler içerisine dahil edebilmek ve şehirlerdeki nüfus yoğunluğunun azaltılması için Tarım ve Orman Bakanlığı projeler yürütmektedir. Bu projeler kapsamında tarım ile uğraşacak genç köylülere ya da köye geri dönüş yapan gençlere tarımsal faaliyetleri için hibe destekleri verilmektedir. Bu hibeyi almaya hak kazanmış kişilere de bazı bankalar kredi vermektedir. Böylece tarımsal nüfusun gençleştirilmesi hedeflenmektedir.

Genç çiftçi 2018 başvuru işlemleri gerçekleştirilmiş ve destekler verilmiştir. Bu projenin 2019 yılında devam etmesi halinde çiftçiler gerekli evrakları ile başvurularını gerçekleştirebilmektedir.

Genç Çiftçi Sertifikası

Genel itibariyle Çiftçi Kayıt Sistemi ile karıştırılan bu sertifika, tarım ile uğraşmak isteyen kişilere verilen eğitimleri içermektedir. Verilen bu kurslar herkese açık olup, ihtiyaca yönelik şekilde hazırlanmaktadır. Bu sertifika eğitimlerini veren kuruluşlar ise şunlardır:

  • Türkiye İş Kurumu (İŞ-Kur),
  • Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı,
  • Türkiye Ziraat Odaları Birliği.

Genç çiftçi sertifika kursu, farklı alanlarda olabilmektedir. 2017 yılında başlayan bu programlar farklı tarımsal faaliyet ile uğraşan birçok genç yetiştirmiştir. Genç çiftçi sertifika eğitiminde verilen kurslardan bazıları şunlardır:

  • Organik tarım,
  • Arıcılık,
  • Antep fıstığı yetiştiriciliği,
  • Süt sığırcılığı,
  • Bitki zararları ile mücadele,
  • Ekim, gübreleme makinelerinin bakımı ve onarımı.

Bu sertifikalara sahip olan kişiler genç çiftçi hibe başvurularında avantajlı konuma gelebilmektedir.

Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi

Genç çiftçi sertifikasından farklı olan bu belge, tarımsal faaliyetler ile ilgili olarak hibe ve kredi başvurusu yapmak isteyenlerin edinmesi zorunlu olan bir belgedir. Bu belge aynı zamanda çiftçi olarak tarım bağkuru yapabilmek için de gereklidir. Bu belgeyi alabilmek için de ilk yapılması gereken şey ÇKS’ye kayıtlı olmaktır.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP