PTT Faizsiz Kredi Veriyor mu? Kredi Başvurusu ve Şartları Neler?
  • Finans 365
  • Kredi
  • PTT Faizsiz Kredi Veriyor mu? Kredi Başvurusu ve Şartları Neler?

PTT Faizsiz Kredi Veriyor mu? Kredi Başvurusu ve Şartları Neler?

PTT kredi kapsamında hizmet veren bankalar hangileridir? PTT üzerinden taşıt kredisi kullanılabilir mi? PTT kredi şartları nelerdir? PTT kredisi ile ilgili merak edilen tüm sorulan cevaplarını sizler için derledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:23
PTT Faizsiz Kredi Veriyor mu? Kredi Başvurusu ve Şartları Neler?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

PTT kredi başvurusu ve şartları PTT ile anlaşmalı bankalar tarafından belirlenmiştir ve bankadan bankaya değişiklik göstermektedir. PTT kredi başvurularında dikkat edilen en önemli nokta; yaş konusudur.

Yaş konusunda bazı bankalar esnek davranırken bazı bankalar da tam tersi hareket etmemektedir. 84 yaşını dolduran bir vatandaş, PTT ile anlaşmalı bankaların tümünden kredi kullanamamaktadır. Bankalar derlendiğinde yaş sınırının, 70 ve 84 yaş aralığında olduğu söylenebilir.

Bunun dışında PTT kredi başvuru şartları için bazı ön koşullar da bulunmaktadır. Yazımızda PTT kredi başvuruları ile ilgili bütün süreç hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

PTT Kredi Şartları Nelerdir?

PTT kredi şartları için bazı ön şartların kesinlikle sağlanması gereklidir. Bu şartlar sağlanmadan kredi başvurusu yapılmamaktadır. PTT ile anlaşmalı bütün bankalar ön şartları görmeden kredi vermemektedir. PTT tarafından istenen ön şartlar:

  • Kredi notunun, kredi kullanımı için yüksek olması gereklidir.
  • Kredi başvurusu yapacak kişilerin PTT müşterisi olması gerekmektedir.
  • Aylık gelirin tutarının yarısı, kredi taksitini kesinlikle karşılamalıdır.

Yukarıda belirtilen 3 şartın sağlanması durumunda yaş konusu devreye girer. Bankalar, başvuruyu değerlendirip, onayladığında kredi sahibi olabilirsiniz.

PTT’den maaş almayan emeklilerde PTT üzerinden kredi başvurusunda bulunabilir. PTT’den maaş almayan kişilerin sağlaması gereken şartlar:

  • Gelir durumunun belgeli olarak teslim edilmesi gereklidir.
  • 18 yaşını kanunen doldurmak ve 84 yaşını kanunen geçmemek gereklidir.
  • Kredi notunun yüksek olması istenmektedir.

PTT Kredi Kapsamında Hizmet Veren Bankalar Hangileridir?

PTT kredi desteği veren bankalar 2019 yılında PTT ile bankalar arasında yapılan protokol gereği belirlenmiştir. PTT kredi başvuruları için PTT şubelerine gidilebilir fakat PTT şubelerinden kredi kullanılamaz. Kredi tahsili yapmak için anlaşmalı bankalara gitmek gereklidir. PTT kredi kapsamında hizmet veren bankalar:

  • Vakıfbank,
  • Aktifbank,
  • Denizbank,
  • ING Bank,
  • TEB ve
  • Burganbank olarak belirlenmiştir.

PTT üzerinden yukarıda 6 bankadan biri tercih edilip, başvuru yapılır. İlgili bankalar, kredi başvurunuzu değerlendirdikten sonra size mutlaka dönüş yapılır. Başvurunuz olumlu sonuçlanması dahilinde bankaya gidip kredi çekebilirsiniz.

PTT Üzerinden Taşıt Kredisi Kullanılabilir Mi?

PTT taşıt kredisi konusu PTT müşterileri tarafından merak edilen konuların başında gelmektedir. PTT kredileri kapsamında 60.000 TL’ye kadar kredi verilmektedir ve bu durum taşıt kredisi için merak unsuru oluşturmaktadır.

PTT ile anlaşmalı bankalar kapsamında sadece ihtiyaç kredisi kullanılmaktadır. Taşıt kredisi almak için PTT şubelerine ya da anlaşmalı bankalara gidildiğinde olumsuz yanıt alınmaktadır. Bu nedenle PTT kredi başvurularını sadece ihtiyaç kredisi için yapılması tavsiye edilir. Çekilen tutar, daha sonra taşıt alımı için kullanılabilir fakat taşıt kredisi faiz oranlarında değil ihtiyaç kredisi faiz oranlarından yararlanmış olunur.

PTT Üzerinden Kredi Alabilmek İçin Emekli Maaşı Taşınmalı Mıdır?

PTT kredileri için emekli maaş taşıma konusu da merak edilen bir konudur. Üst başlıklar da belirtildiği gibi PTT müşterisi olun ya da olmayın kredi başvurusu yapabilirsiniz fakat maaşını PTT’ye taşıyan müşterilerin kredi işlemleri bankalar tarafından daha hızlı yapılmaktadır.

PTT kredilerine acil olarak ihtiyaç varsa emekli maaşının PTT’ye taşınması tavsiye edilmektedir.

PTT Kredi Ödemesi Nasıl Yapılmaktadır?

PTT kredi ödemesi emekli maaşının yattığı hesap üzerinden otomatik olarak tahsil edilmektedir. PTT kredi için anlaşmalı bankalardan kredi çekildiğinde otomatik talimat da kabul edilmiş sayılır.

Maaşını PTT üzerinden almayan müşteriler, PTT şubeleri ya da PTT ATM’leri üzerinden kolaylık kredi ödemelerini yapabilirler. Bu işlemler için ücret alınmamaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP