DOLAR

32,6023

0.39%
EURO

34,7711

0.07%
ALTIN(gr)

2.496,58

0,51%
BİST 100

%
Gram Altın Fiyatlarında Bu Seviye Geçilirse Golden Cross Başlar! İşte Agresif Hareketlerin Başlayacağı Kritik Altın Fiyatları
  • Finans 365
  • Bankacılık
  • Gram Altın Fiyatlarında Bu Seviye Geçilirse Golden Cross Başlar! İşte Agresif Hareketlerin Başlayacağı Kritik Altın Fiyatları

Gram Altın Fiyatlarında Bu Seviye Geçilirse Golden Cross Başlar! İşte Agresif Hareketlerin Başlayacağı Kritik Altın Fiyatları

Altın fiyatlarını yakından takip edenler için kritik seviye açıklandı. Gram altın eğer bu seviyenin üzerine çıkarsa hareketler sertleşir. Altın yorumlarını yakından takip edenler için en son altın yorumu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:23
Gram Altın Fiyatlarında Bu Seviye Geçilirse Golden Cross Başlar! İşte Agresif Hareketlerin Başlayacağı Kritik Altın Fiyatları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya genelinde merkez banklarının pandemi döneminde basmış oldukları karşılığı olmayan paralar enflasyonu tetiklemeye başladı.

Az olan değerli olur iktisat kuralı gereği altın değer kazanmaya devam ediyor.

Piyasalardaki paranın bolluğu (karşılığı olmayan para basımından dolayı) altını değerli kılmaya devam ediyor.

Gram Altın 493 seviyesinde.

ABD’de perakende satışların beklentilerin üstünde gelmesi ve Fed Toplantısında Tahvil Alım Programları hakkında ‘kesin cümleler’ kurulacağı beklentisi doların küresel piyasalarda değer kazanmasını sağlarken, altın tarafında geri çekilmeleri meydana getirmişti.

Ancak son günlerde Evergrande’nin borç krizinin global sistemin tamamını etkileyebileceğine dair endişeler sonrasında altın fiyatları az da olsa yükseldi. Gram altın da bu yükselişi takip etti.

Gram altında fiyatlar 200 günlük hareketli ortalamnın üstünde gerçekleşiyor. Gram altında 480 – 471 destek, 500 seviyesi ise direnç olarak takip edilecek.

Gram Altın Teknik Grafiği

Kritik Seviye 550 TL

Uzmanlar gram altında 550 TL seviyesinin kırılması durumunda tüm zamanların rekor fiyatlarının görülebileceği ve golden cross hareketinin başlayabileceği konusunda altın yatırımcılarını uyarıyor.

2020 senesinde hareketli günler geçiren altında yeniden yukarı yönlü hareketlilik başladı. Altın yatırımcısının gözü bu krtik seviyenin geçilip geçilemeyeceğinde olacak.

Uzmanlar destek noktalarında alım dirençlerde ise satım yapmanın en mantıklı yatırım hareketi olacağını ifade ediyorlar.

Altın Yatırımcısı Buna Dikkat Etsin

Birçok ülke altın rezervini yükseltti. Özellikle ABD, Çin gibi büyük oranda altın rezervi olan ülkelerin altında satışa geçip geçmediğini altın yatırımcısının sürekli takip etmesi gerektiğini belirten uzmanlar, büyük rezervlere sahip olan ülkelerin satışa geçtiği anda yatırımcılardı ellerindeki altını nakite çevirmelerinde fayda olacağını belirtiyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP