Arsa İpoteği Karşılığı Taksitli İhtiyaç Kredisi Nasıl Kullanılır?
  • Finans 365
  • Kredi
  • Arsa İpoteği Karşılığı Taksitli İhtiyaç Kredisi Nasıl Kullanılır?

Arsa İpoteği Karşılığı Taksitli İhtiyaç Kredisi Nasıl Kullanılır?

Bankalardan bozuk kredi sicili ya da düşük kredi notu ortalaması gibi farklı nedenlere bağlı olarak kredi onayı almakta zorlanan kişiler ipotekli ihtiyaç kredisi kullanmayı tercih etmektedir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:25
Arsa İpoteği Karşılığı Taksitli İhtiyaç Kredisi Nasıl Kullanılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankaların kullandırmış olduğu ipotekli ihtiyaç kredisi paketlerinden biride arsa ipotekli kredi paketidir. Bu kredi paketinde teminat olarak kredi kullanmak istiyorum diyen kişi bir arsayı bankaya ipotek olarak göstermekte, verdiği teminat karşılığında kredi kullanmaktadır.

Tarla İpotekli Kredi Veren Bankalar

Arsa / Tarla ipotekli krediler veren bankalar arasında ilk sırada Vakıfbank yer almaktadır. Vakıfabank tarafından “arsanız varsa nakdiniz var!” sloganı ile kullandırılan kredi paketinde düşük kredi faiz oranları, esnek ödeme seçenekleri ve kolay kredi onayı imkanı sunulmaktadır.

Ancak teminat olarak gösterilecek olan arsanın mutlaka belediye sınırları içerisinde yer alması, hisseli arsa olmaması ve arsa üzerinde sınırlama bulunmaması şartları aranmaktadır. Teminat olarak gösterilecek olan arsa kredi kullanmak isteyen kişinin kendisine ait olabileceği gibi 3. şahıslara ait olan arsalar da teminat olarak kabul edilmektedir.

Arsa İpotekli Kredi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Arsa ipotekli ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen kişilerin gelir belgesi, adres belgesi ve kimlik belgesi evraklarına ek olarak teminat gösterilecek olan arsanın tapusu ve bu arsaya ait ekspertiz raporu yer almaktadır. Vakıfbank arsa kredisi paketine ek olarak Akbank arsa kredisi, İş Bankası arsa kredisi, Yapı Kredi Bankası arsa kredisi ve Garanti Bankası arsa kredisi gibi çok sayıda banka da arsa ipotekli ihtiyaç kredisi paketi kullandırmaktadır.

Bu kredi paketinde bilinen en büyük hata ise 120 ay vadeli ihtiyaç kredisi kullandırıldığı yönündeki bilgidir. İpotekli ihtiyaç kredisi bile olsa tüm ihtiyaç kredisi paketlerinde uygulanan kredi vadesi üst limiti 48 ay ile sınırlandırılmaktadır Yani 60 ay vadeli ihtiyaç kredisi ya da daha uzun vadeli ihtiyaç kredisi kullandırılması kesinlikle mümkün değildir. Kaynak: finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP