DOLAR

32,3825

0.19%
EURO

35,0667

-0.07%
ALTIN(gr)

2.325,31

0,27%
BİST 100

%
Değişim İstanbul’da Başladı! Kabine Değişikliği Geliyor mu? İşte Yeni Kabine (İddia)
  • Finans 365
  • Gündem
  • Değişim İstanbul’da Başladı! Kabine Değişikliği Geliyor mu? İşte Yeni Kabine (İddia)

Değişim İstanbul’da Başladı! Kabine Değişikliği Geliyor mu? İşte Yeni Kabine (İddia)

Ak Parti İl Başkanlığında yapılan değişiklik haberleri sırada kabine değişikliği mi olacak sorularını gündeme getirdi. bir süredir konuşulan kabine değişikliği artık orta yer konuşulmaya başladı. Parti kulislerinde konu hakkında bir çok görüş mevcutken sosyal medyada yeni kabine ile ilgili isimler paylaşılmaya başlandı. Yeni kabine değişikliği iddiası ile birlikte kabinede görev alacağı iddia edilen isimler ise şöyle.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:29
Değişim İstanbul’da Başladı! Kabine Değişikliği Geliyor mu? İşte Yeni Kabine (İddia)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun süredir siyasi kulislerde yer alan haberlerin en önemlisi kuşkusuz kabine değişikliği olacak mı söylentileri oldu. Özellikle yerel seçimlerin ardından Ak Parti tarafından sıklıkla konuşulduğu söylenen haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorulmuş, “siparişle kabine değişmez” cevabı bu konuda tüm yolları kapatmıştı.

Başkan Erdoğan’ı tanıyan ve tecrübesini bilen yorumculara göre Başkan Erdoğan doğru zamanı bekliyordu. Çünkü Erdoğan ne zaman nasıl bir değişikliğe gideceğini çok iyi biliyordu.

Bugün yaşanan gelişmeler bu işin Kabine değişikliğine kadar gideceği yönünde. Özellikle dün sosyal medyada Fatma Betül sayan Kaya ile ilgili ortaya atılan haberlerde Kaya’nın İBB’Den 2011 den 2015 yılına kadar çalıştığı söylenmişti. Bugün yaşanan gelişmede ise Ak Parti İl Başkanı Bayram Şenocak’ın görevden alınması il teşkilatında tepe isimlerinin de görevden alınması “Reis Düğmeye Bastı” konuşmalarını tekrar hareketlendirdi.

Yeni Kabinede Kimlerin Yer Alması Bekleniyor?

Kabine değişiyor yeni bakanlar belli olmaya basladı. Parti kulislerinden edinilen bilgilere göre kabinede devrim gibi değişiklikler olacak. Yeni parti çalışmalarına hız veren Ali Babacan yeni kabinede yer alacak. İşte yeni kabine.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Ak parti Genel Başkanlığından ayrılıyor. Cunhurbaşkanı olarak göreve devam edecek.

Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım

TBMM Başkanlığı görevinden istifa eden Yıldırım, Erdoğan’ın isteği ile Başkan Yardımcılığı görevine getirilecek.

Başkan Yardımcısı Ali Babacan

Yeni parti çalışmalarını sonlandıracak ve Başkan yardımcısı olarak yeni kabinede görev alacak. Daha önce Bülent Arınç’ın Babacan’a iki önemli görev verildiğini ancak kabul etmediğini açıklamıştı. Ancak son gelişmeler ile Babacan Başkan Yardımcılığı görevini kabul etti ve kendi ekibini getirecek.

Adalet Bakanı, Abdülhamit Gül

Halen görevinde olan Adalet Bakani Gül görevine devam edecek.

İçişleri Bakani, Süleyman Soylu

Bir çok ismin ortak mutabakata vardığı isim Süleyman Soylu oldu. İçişleri Bakani olarak görevine devam edecek.

Hazine ve Maliye Bakanı, Ersin Özince, İşbankası’ndaki görevinden 30 martta istifa eden Ersin Özince’nin ekonomininin başına gecmesi bekleniyor. Adnan Bali ve Ersin Özince konusunda tereddüt yaşanmasına karşın ilerleyen dönemde Adnan Bali’nin Merkez Bankası Baskanlığı’na gelmesi bekleniyor.

Spor Bakanı, Saffet Sancaklı

Yeni kabinede MHP’li isimlerede yer verildi. Bunlardan ilki Saffet Sancaklı , futbolculuk kariyeri boyunca sporun içerisinden gelen milli futbolcu Spor Bakanı olarak görev yapması bekleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanı, Ruhi Ersoy,

Geçtiğimiz dönem milletvekili olan ancak yeni dönemde seçilemeyen isim Ruhi Ersoy yeni kabinede Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapacak.

Sanayi Bakanı, Mustafa Varank,

Birçok projeye imza atan Varank yeni kabinede yine bakan olarak devam edecek.

Milli Savunma Bakanı, Hulusi Akar

Genelkurmay Baskanlığı görevini bırakarak Milli Savunma Bakanı olan Akar, yeni kabinede yine görev yapmaya devam edecek.

Ticaret Bakanı, Rıfat Hisarcıklıoğlu

TOBB Baskanı olan Hisarcıklıoğlu yeni kabine Ticaret Bakanı olarak görev yapması bekleniyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Çiğdem Karaaslan.

Dışişleri Bakanı, Mevlüt Çavuşoğlu, yeni kabinede görevine devam edecek.

Çevre Şehircilik Bakanı, Murat Kurum kabinedeki görevine devam edecek.

Ak Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu iddiası!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel başkanlığı bırakmasının ardin dan boşalacak koltuğa Süleyman Soylu’nun geçeceği kulislerde dillendiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçimlerin ardından “Türkiye İttifakı” söylemleri bu iddiaları kuvvetlendiriyor. Başkan Erdoğan’ın seçim sonuçlarını vatandaşın tercihi yönünde analiz ederek her seçim ardından yenilenmeye gittiği ve yeni bir Ak Parti ile sonraki döneme hazırlandığı biliniyor.

Cumhurbaşkanı Danışmanlığına getirilen Bülent Arınç’ın muhalefet partileri ile görüşerek kabinede yer almasını istedikleri kişilerin teklif edilmesini istediği yine parti kulislerinde konuşulan konular arasında. İyi Parti Genel BAşkanı Meral Akşenir’in bu öneriye sıcak baktığı ancak CHP tarafından kesinlikle kabul edilmediği parti kulislerinde yine konuşulan haberler arasında.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP