DOLAR

32,3966

0.22%
EURO

35,1253

-0.03%
ALTIN(gr)

2.300,87

1,04%
BİST 100

%
2018 Ocak Ayı Evde Bakım Parası Yatan İller Listesi

2018 Ocak Ayı Evde Bakım Parası Yatan İller Listesi

Evde hastası olan kişilerin raporlar dahilinde başvuru yaptıkları evde bakım parası ödemeleri açıklandı. 2018 Ocak ayı evde bakım parası yatan iller listesini sizler için açıklıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:31
2018 Ocak Ayı Evde Bakım Parası Yatan İller Listesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evinde ağır engelli ve hastası olan kişilerin destek amaçlı aldığı evde bakım parası ödenen iller listesi açıkandı. Gereken şartları ve raporlarını sunarak başvuru yapan kşilerin net tutar olarak aylık 1027 Türk Lirası olarak aldıkları evde bakım parası ödemeleri gerçekleştirildi. Evde bakım parası yatan iller listesini sizler için derledik.

Başkasının yardımına muhtaç olan ve bakımını tek başına karşılayamayan kişilere bakan kişilerin bakım maaşları yatırıldı. Ailelerin durumları yüzünden bakım maaşından yararlanamayan kişiler için yardımcı olunabileceği ifade edilirken evde bakım parası için raporların ve başvuru sürecinde istenilen tüm evrakların eksiksiz olarak tamamlanması gerektiği ifade ediliyor.

İŞTE EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLERİN LİSTESİ;

Şırnak, Adıyaman, Düzce, Giresun, Manisa, Muğla, Denizli, Giresun, Mardin, Kütahya, Erzurum, Bitlis, Eskişehir, Konya, İzmir, Bilecik, Bingöl, Van, Ankara, Aksaray, Kocaeli, Sivas, Kars, Artvin, Aydın, Amasya, Kilis, Osmaniye, Trabzon, Mersin, Niğde, Uşak, Bolu, Sakarya, Tokat, Afyonkarahisar, Antalya, Karabük, Samsun, Balıkesir, Batman, Malatya, Rize, Şanlıurfa, İstanbul, Zonguldak, Adana, Ordu, Kahramanmaraş, Isparta, Tekirdağ, Diyarbakır, Kırklareli, Edirne, Yalova, Kırıkkale, Kırşehir, Hatay, Bursa, Gaziantep, Ardahan, Kayseri, Bayburt, Kayseri, Kastamonu, Yozgat.

RAPOR ORANINA GÖRE MAAŞ DEĞİŞİYOR

Açıklanan son rakamlara göre ağır engelli vatandaşlarımız için alınan evde bakım maaşının 2018 yılı gelir düzeyine göre 967. 27 Türk Lirası olduğu belirtildi. 2018 yılında 2022 sayılı yasalara göre zamlı maaşlar ise net olarak bu şekilde açıklandı; raporlarının %40 ve %60 oranı arasında olanların 247 Türk Lirası alacakları ve raporlarının %70 ve üzerinde olanların ise 845 Türk Lirası alacakları ifade edildi. 2018 Ocak ve Temmuz ayı arasında ise 1068 Türk Lirası, Ağustos ve Aralık ayları arasında ise 1105 Türk Lirası şeklinde duyurulduğu görülüyor.

Evde bakım parasından faydalanmak için sağlık kurulu tarafından raporların alınması gerekiyor. Engelli bir bireyin evde bakılması ve bunun için maaş bağlanması şartlarının yerine getirilmesi gerekiyor. Özrü bulunan kişinin ailesindeki kişi başına düşen gelir roanının asgari ücretin en az 2/3’ünden daha az olması gerekiyor. Ayrıca bu konuda çalışmalara devam edilirken Bakıma Muhtaç Engellilerin Tespiti ve Bakım Hizmeti Esaslarının Belirlenmesiyle alakalı olarak ilişkili yönetmeliklerin kapsamları içerisinde işlemler yapılacağı ifade ediliyor. Vatandaşlarımızın evde bakım parasından yararlanabilmeleri için İl Sosyal Hizmetler Müdürlükleri veya Toplum merkezlerine başvurmaları gerekmektedir.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP