DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Washington Dünya Ticaret Örgütü’ne Başvurdu

Washington Dünya Ticaret Örgütü’ne Başvurdu

Washington yönetimi aldığı son karar sonucunda kendisine karşı harekete geçen ülkeleri DTÖ'ye şikayet etti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:34
Washington Dünya Ticaret Örgütü’ne Başvurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir süre önce çelik ve alüminyuma getirdiği ek vergiler dolayısı ile tüm dünyanın tepkisini çeken ve Kanada dahil birçok ülke ile sorunlar yaşayan ABD, bugün ise DTÖ’ye bazı ülkeleri şikayet etti.

Avrupa Birliği (AB), Çin, Kanada, Meksika ve Türkiye’yi kendisine karşı harekete geçmek ve Çin yönetiminin 200 milyar dolarlık ithalat ürününe %10 ek ilave gümrük vergisi uygulamasının uygunsuz bir durum olduğunu, ABD’nin istediği şekilde vergi kararı alabilecek olduğunu belirten Washington yönetimi bu konuda gerekli adımların atılmasını istedi.

ABD yönetiminin başvurusuna henüz daha DTÖ yetkilileri görüşmeler yapmadıkları ve karar verilmediği için açıklama yapmazken Türkiye ve diğer şikayet edilen ülkeler konusunda DTÖ’den olumsuz sonuç çıkabilecek olduğu düşüncesi hakim durumda.

DTÖ’den Çıkabilir

ABD yönetimi eğer ki DTÖ yönetimi kendisinden yana bir karar vermez ise Başkan Donald Trump’ın imzalayacak olduğu tek bir kararname ile DTÖ’den çıkabilir.

Trump yönetimi bu konuda sert uyarılarını sürdürürken, DTÖ yönetimi ise bu tür açıklamalara ve tehditvari açıklamalara yanıt vermekten kaçınıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP