DOLAR

32,5659

0.24%
EURO

34,9555

-0.07%
ALTIN(gr)

2.445,77

0,40%
BİST 100

%
EFT Nedir, Havale Nedir, EFT İle Havale Arasında Ne Fark Var?

EFT Nedir, Havale Nedir, EFT İle Havale Arasında Ne Fark Var?

Bankacılık işlem hacmi her geçen gün artmaya devam ederken en çok yapılan işlemlerin başında havale ve EFT geliyor. Peki, havale ne demek, EFT ne demek, havale ile EFT arasında ne fark var?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:35
EFT Nedir, Havale Nedir, EFT İle Havale Arasında Ne Fark Var?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankacılık işlemleri arasında en çok yapılanların başında para transferleri gelmektedir. Özellikle de havale ve EFT çok sık yapılmakta olup pek çok kişi bu iki kavramı aynı anlamda kullansa da aslında iki işlem birbirinden farklıdır.

EFT Nedir, Nasıl Yapılır?

Elektronik Fon Transferi kelimelerinin ilk harflerinden oluşturulan basit bir kısaltma olan EFT bankacılık işlemlerinde iki farklı banka hesabı arasında yapılan para transferleri için kullanılan bir koddur.

A Bankasında bulunulan bir hesaptan B bankasında bulunan başka bir hesaba yapılan para transferlerinin tümü EFT olarak kabul edilir. Hesap sahiplerinin aynı kişi olması gibi kriterler önemli değildir. Yapılan bir para transferinin EFT olarak kabul edilmesi için iki farklı bankada bulunan hesaplar arasında para transferi yapılması yeterlidir.

EFT yapmak için banka şubeleri üzerinden EFT talimatı formu doldurmanız ya da internetten EFT yapmak için mobil bankacılık şubesi üzerinden para transferleri kategorisi üzerinden EFT bölümünü seçerek karşı bankanın hesap bilgilerini girmeniz yeterlidir.

Havale Nedir, Nasıl Yapılır?

Bankacılık işlemleri arasında en sık yapılanlardan biride havale transferliridir. Yapılan para transferi aynı bankada bulunan farklı hesaplar arasında gerçekleştirilirse bu durumda yapılan işleme havale adı verilmektedir.

Bir para transferinin havale olarak adlandırılabilmesi için aynı bankada yer alan farklı kişilerin hesapları arasında gerçekleşmesi şartı aranır. A bankasında hesabı bulunan iki farklı kişi arasında gerçekleştirilen para transferlerine havale adı verilmektedir.

Havale yapmak için banka üzerinden havale talimatı vermek ya da mobil bankacılık hizmetleri üzerinden para transferleri bölümünden havale seçeneğinin tercih edilerek karşı hesap bilgilerinin girilmesi yeterli olacaktır.

Havale İle EFT Arasındaki Fark Nedir?

Havale ile EFT arasındaki tek fark para transferlerinin yapıldığı bankalardır. Bir işlemin EFT olarak sayılması için farklı bankalar arasında para transferi yapılması gerekirken havale için ise para transferinin aynı banka içerisinde iki farklı kişiye ait hesaplar arasında yapılması gerekmektedir.

Örnekle açıklamak gerekirse Ziraat Bankası’nda hesabı bulunan bir kişinin Garanti Bankası’nda hesabı bulunan bir başka kişiye ait hesaba para transferi yapmaları EFT işlemi olarak kabu ediirken, Ziraat Bankası’nda hesabı olan iki farklı kişinin arasında yapılan para transferi ise havale olarak kabul edilir.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP