Faizsiz KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? (Başvurusu ve Şartları)
  • Finans 365
  • Kosgeb
  • Faizsiz KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? (Başvurusu ve Şartları)

Faizsiz KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? (Başvurusu ve Şartları)

0 (sıfır) faizli KOSGEB kredisi nasıl alınır, şartları nelerdir, hangi evraklar gereklidir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:37
Faizsiz KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? (Başvurusu ve Şartları)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Faizsiz KOSGEB kredisi almak için girişimci kişiler önce KOSGEB kurslarına katılmakta ve ardından KOSGEB sistemine dahil olarak kredi başvurusunda bulunmak üzere bankalara müracaat etmektedir. KOSGEB kredisinden faydalanmak için KOSGEB proje onayının alınmasının yanı sıra bankaların kredi kullandırma notunun istenilen seviyede olması gerekmektedir. Kredi notu düşük kimseler KOSGEB kurslarını tamamlamış ve proje onayı almış olsalar bile bankalarca kara listede bulunmaları halinde faizsiz KOSGEB kredisinden ve devlet hibesinden yararlanamayacaklardır.

KOSGEB Kredisi Nedir?

2018 KOSGEB destekleri her zaman olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi görmüştür. Fakat KOSGEB kredisini ne olduğu tam olarak bilinmemekte ve detayları krediye müracaat etmeyi düşünenlerde merak uyandırmaktadır. KOSGEB kredisi almak için öncelikle KOSGEB nedir bilmekte yarar vardır. KOSGEB; Küçük ve Orta Ölçekteki İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’dır. Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı bu yapı iş kuracaklara da ticari hayatta düşük faizli kredi, faizsiz kredi ve hibe seçenekleri ile iş kurma imkanı sağlamaktadır. Günümüzde KOSGEB kredisi almak için KOSGEB’in açtığı girişimcilik kurslarında girişimcilik sertifikasına sahip olmak gerekmektedir. Bu kurslar başvuru sahibinin belirlediği bir zamanda alınmakta ve iş geliştirme anlamında müracaatçıya katkı sunmaktadır.

KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır?

Yukarıdaki yazımızda da belirtildiği üzere KOSGEB kredisi kullanabilmek için KOSGEB kurslarından onaylı sertifika sahibi olmak gerekmektedir. Bu belgeyi kursu tamamlayarak alan başvurucular KOSGEB veri tabanına kayıt olarak kendilerine ait dosya açtırırlar. Bu dosyaya yapılacak iş ile ilgili proje sunarak kredi başvurusu ile KOSGEB kredisine müracaat ederler. Yapılan inceleme sonucunda KOSGEB başvurucunun müracaatını değerlendirir. Gerekirse KOSGEB iş kurmak istediği konu ile ilgili başvurucunun bizzat sunum yapmasını isteyebilir. Daha sonra yapılacak projeye onay alan başvurucu anlaşmalı bankalara giderek proje kapsamındaki faizsiz kredi ve hibe imkanından faydalanmaktadır.

KOSGEB 100 bin TL faizsiz kredi şartları da yukarıda saydığımız süreçler sonucunda alınmakta ve bu krediye ek devlet tarafından 50.000 TL’de karşılıksız hibe desteği iş kuracaklara ticari hayatı canlandırmak için verilmektedir.

KOSGEB Kredisi Çekilebilen Anlaşmalı Bankalar Hangileridir?

KOSGEB kredisi ancak KOSGEB’in anlaşmalı olduğu bankalardan çekilebilmektedir. 100.000 TL tutarında faizsiz kredi kullanan iş sahibinin faizleri KOSGEB tarafından karşılanmaktadır. Başvurucu yalnızca çekmiş olduğu kredinin taksitlerini ödemektedir. KOSGEB kredisi çekilebilen anlaşmalı bankalar şunlardır:

  • Ziraat Bankası
  • Vakıfbank
  • Halkbank
  • Akbank
  • İş Bankası
  • QNB Finansbank
  • Denizbank
  • Yapı Kredi Bankası
  • Garanti Bankası

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP