DOLAR

32,4834

-0.19%
EURO

34,9649

0.32%
ALTIN(gr)

2.436,34

0,56%
BİST 100

%
Kamu Bankaları ve Merkez Bankası Doları Baskılıyor mu? Dolar Neden Yükselmiyor?
  • Finans 365
  • Finans
  • Kamu Bankaları ve Merkez Bankası Doları Baskılıyor mu? Dolar Neden Yükselmiyor?

Kamu Bankaları ve Merkez Bankası Doları Baskılıyor mu? Dolar Neden Yükselmiyor?

Dolar neden yükselmiyor? Dolara müdahale mi ediliyor? Kamu bankaları ve Merkez Bankası doları baskılıyor mu? Ekonomi yorumcusu Mert Yılmaz sahibi olduğu kanalında bu konuya şu şekilde değindi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:40
Kamu Bankaları ve Merkez Bankası Doları Baskılıyor mu? Dolar Neden Yükselmiyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçen sene 7.20’li seviyeleri gören dolar için o dönemde viob piyasasında Merkez Bankası’nın ve kamu bankalarının satış yaptığını belirterek sözlerine başlayan Yılmaz bu şekilde doların baskılanmaya başladığını belirtti. O dönemde baskı kurmak adına yoğun işlemler yapan Merkez Bankası’nın ve kamu bankalarının şu günlerde ise viob piyasalarında pek işlem yapmadığını, son dönemlerde dolarda yaşanan düşüşün Türkiye-ABD arasında anlaşmazlıklara yol açan s-400 ve benzeri konuların bir çoğunun açıklığa kavuşmuş olması ile birlikte risklerin azaldığını belirten Yılmaz son düşüşlerin asıl sebebinin bu olduğunu kabul etmemiz gerekiyor dedi.

Dolara Hala Müdahale Ediliyor mu?

5.50’li seviyelere kadar satış pozisyonu görünen kamu bankalarının artık alıcı tarafta olduğunu baskılama hususunda kamu bankalarının şu sıralar hiçbir rolünün olmadığını sözlerine ekledi.

Merkez Bankası ve Kamu Bankalarının Yapmış Olduğu Müdaheleler Mevzuata Uygun mu?

Viob piyasalarında yapılan işlemlerin tamamen mevzuata uygun olduğunu belirten Yılmaz, bunun bir hak olduğunu ve gayet yasal olduğunu sözlerine ekledi.

Bankalar Döviz Açık Pozisyonlarını Kapatıyor mu?

5.50’li seviyelere gelen dolar kuru ile birlikte kamu banklarının döviz açık pozisyonlarını kapatmaya başladığını düşündüğünü belirten Yılmaz, Merkez Bankasının viob’ta yeni satış pozisyonu açmadığını ve bankaların alıcı tarafta olduğunu belirtti.

Merkez Bankasına Fırsat Doğdu

Dolar rezervleri düşen Merkez Bankası için 5.50’li seviyelerin rezervlerini yükseltme adına büyük fırsat olduğunu belirten Yılmaz, döviz alımı için ihale düzenleyerek mi yoksa direk piyasadan alarak mı bubu yapacağını bilmediğini ama bu seviylerin büyük fırsat olduğunu ve Merkez Bankası’nın bu fırsatı değerlendireceğini söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP