DOLAR

32,3306

0.24%
EURO

35,0684

-0.17%
ALTIN(gr)

2.296,16

0,83%
BİST 100

%
2018 Yılı İstihdam Teşvikleri ile Genç İşsiz Kalmayacak
  • Finans 365
  • Finans
  • 2018 Yılı İstihdam Teşvikleri ile Genç İşsiz Kalmayacak

2018 Yılı İstihdam Teşvikleri ile Genç İşsiz Kalmayacak

2018 yılında yürürlüğe giren istihdam düzenlemeleri firmalar tarafından şimdiden ilgi görmeye başladı. Söz konusu istihdam düzenlemelerinde hedeflenen ise genç işsizliğin önüne geçilmek. 2018'de yürürlüğe giren teşvikler kapsamında, ilk kez maaş, sigorta primi ve vergileri İŞKUR’un karşılayacağı bu teşvik için şimdiden 100 bin firmadan başvuru geldi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:41
2018 Yılı İstihdam Teşvikleri ile Genç İşsiz Kalmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan istihdam düzenlemeleri hayata geçirilmeye başlandı. 2018 yılında yürürlüğe giren istihdam düzenlemeleri firmalar tarafından şimdiden ilgi görmeye başladı. Söz konusu istihdam düzenlemelerinde hedeflenen ise genç işsizliğin önüne geçilmek.

2018’de yürürlüğe giren teşvikler kapsamında, ilk kez maaş, sigorta primi ve vergileri İŞKUR’un karşılayacağı bu teşvik için şimdiden 100 bin firmadan başvuru geldi. Devlet destekli bu istihdam teşvikleri kapsamında vergiden prime kadar birçok teşvik uygulaması yer almaktadır.

Personel Alımı Hızlandı

Firmalar, sunulan teşviklerden yararlanarak personel alımlarını hızlandırdı. Sunulan istihdam teşvikleri kapsamında en çok tercih edilen ise ‘bir senden bir benden’ uygulaması oldu. Söz konusu teşvik kapsamında 3 ve daha az çalışanı olan imalat sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinin ek olarak ilave istihdam ettikleri 18-25 yaş grubundaki gençlerin maaş, sosyal güvenlik primleri ve vergileri bir ay işveren tarafından bir ay devlet tarafından karşılanacak.

6 Aylık Ücreti Devlet Ödeyecek

Sunulan teşvikler, asgari ücret üzerinden uygulanacak. Söz konusu destek kapsamında yılın başından itibaren istihdama katılan bir çalışanın 6 aylık ücreti devlet tarafından ödenecek. Çalışma Bakanlığının bu konu üzerine hazırlamış olduğu verilere göre, ilk kez bütün maaş, sigorta primi ve vergileri İŞKUR’un karşılayacağı bu teşvik için başvuran firma sayısı 100 bini aştı.

75 TL Cep Harçlığı

Yapılan işbaşı eğitim programlarına katılanlara ise bu yılda yine 54 liraya kadar cep harçlığı verileceği belirtildi. Ayrıca, siber güvenlik, yenilebilir enerji, bulut bilişim, kodlama gibi geleceğin mesleklerine ilişkin işbaşı eğitim programlarına katılan gençlerin günlük 75 TL cep harçlığı almasının sağlanacağı da belirtildi. Bu kapsamda yapılan desteklerin dışında, imalat ve bilişim sektöründe asgari ücret üzerinden sağlanan sigorta prim desteği ilk kez prime esas kazanç tavanı üzerinden hesaplanacak.

Güncel ve sondakika ekonomi haberlerinden anlık olarak haberdar olmak için uygulamamızıindirin:

Finans365Android uygulama için TIKLAYIN

Finans365IOS uygulama için TIKLAYIN

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP