DOLAR

32,4757

0.19%
EURO

34,5395

0.11%
ALTIN(gr)

2.474,67

-0,33%
BİST 100

%
Emekli Maaşına Haciz Gelebilir Mi?

Emekli Maaşına Haciz Gelebilir Mi?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maaşlarına haciz gelip gelmeyecek olduğunu açık bir şekilde yasalarda belirmiş durumda.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:50
Emekli Maaşına Haciz Gelebilir Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de her 2 vatandaştan 1 tanesi borç içerisinde yüzüyor. Ekonomide yaşanan kritik dalgalanmalar ve rekor kıran döviz kuru, artan enflasyon ve gıda fiyatları vatandaşların sürekli borç içerisinde olmasına sebep oluyor.

Vatandaşlar kredi kartı ve kredilere yüklenirken, aldıkları bu borçlar bir yerde ödenemez hale geliyor ve sonucunda maaş haczi uygulamasına geçiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklisi bir kişinin maaşına haciz konup konmayacak olduğu da merak konularından sadece birisi. Eğer ki kişinin bir bankaya veya farklı bir kişi veya şirkete borcu var ise emekli maaşına hiçbir şart altında %25 oranında dahi haciz konulamaz.

Emekli Memur Maaşına Haciz Konabiliyor

Memur emeklisi maaşına ise haciz konması mümkün olabiliyor ve %25 oranında haciz konulabiliyor.

SSK emeklisi kişilerin maaşına ise SGK prim borcu ve nafaka borcu dışında haciz konulması hiçbir şekilde mümkün olmuyor.

Emekli maaşı alan kişilerin kredi borçları olması durumunda ise bankadan aldıkları maaşa bloke konulabildiği, bunun ise banka ile ilgili olduğu ve vatandaşların blokeyi açtırma haklarının olabildiği biliniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP