DOLAR

32,5812

0.12%
EURO

35,0191

0.45%
ALTIN(gr)

2.424,51

0,07%
BİST 100

%
Taşeron işçilerin ve 4/D’li İşçilerin TİS Maaş Zammı Belli Oluyor! İşte Son Durum!
  • Finans 365
  • Finans
  • Taşeron işçilerin ve 4/D’li İşçilerin TİS Maaş Zammı Belli Oluyor! İşte Son Durum!

Taşeron işçilerin ve 4/D’li İşçilerin TİS Maaş Zammı Belli Oluyor! İşte Son Durum!

Taşeron işçiler ile 4/D 'li işçilerin TİS görüşmeleri için geri sayım başladı. Bu süreçte Mayıs ayında belirlenen enflasyon zamlarının da netleşmesi ile ne kadar zam yapılacağı belirlenmeye çalışılıyor. Peki, bu yıl taşeron ve 4/d’li işçilerin TİS zammı ne kadar olacak? Detaylar haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:50
Taşeron işçilerin ve 4/D’li İşçilerin TİS Maaş Zammı Belli Oluyor! İşte Son Durum!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Taşeron işçiler ile 4/D ‘li işçilerin TİS görüşmeleri için geri sayım başladı. Bu süreçte Mayıs ayında belirlenen enflasyon zamlarının da netleşmesi ile ne kadar zam yapılacağı belirlenmeye çalışılıyor. Peki, bu yıl taşeron ve 4/d’li işçilerin TİS zammı ne kadar olacak? Detaylar haberimizde.

Yaklaşık yüz binden fazla taşeron ve kamu işçisinin olduğu ülkemizde bu yıl TİS ücretleri masaya yatırılacak. YHK kararına göre kadroya geçmeden önce maaş zammı alan 4/D’li işçiler ile halen taşeron olarak çalışan işçilerin gelecek yıl maaşları önümüzdeki ay belli olacak. Pandemi nedeniyle toplu sözleşmelerin ertelenmesiyle bu konu da askıya alınmıştı. Normalleşme sürecine girdiğimiz şu gülerde ise konu tekrara masaya yatırıldı.

Belediyelerde çalışan işçiler için 30 Haziran 2020 günü, diğer kurumlarda çalışan işçiler için ise 31 Ekim 2020 günü toplu sözleşmeleri sona erecek. Sözleşmeler sona ermeden önce TİS görüşmelerinin başlaması bekleniyor. Ancak korona virüs nedeniyle alınan kararlarla toplu sözleşme görüşmeleri Temmuz ayına kadar ertelenmişti. Şu an için TİS görüşmelerinin başlamasıyla ilgili bir karar yok ancak Temmuz ayınca önce TİS görüşmelerinin yapılması beklenmiyor. Konu ile ilgili enflasyon oranlarının dikkate alınması gündemde. Geçtiğimiz günlerde Mayıs ayı enflasyon verileri açıklanmıştı. Bu verilere göre 2020 yılının ilk 5 ayının toplam TÜFE oranı 4,48.

2018 yılında aynı dönemde TÜFE 6,23 olarak belirlenmişti. İki yıldır YHK kararı ile mağdur olan işçilerin maaşları enflasyon ile eridi.

Önümüzdeki yıl için beklenen enflasyon oranı 5,4 olarak tahmin ediliyor. Bu nedenle işçilere çok fazla zam yapılamayacağı söz konusu. Yine de karar vermek için Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması beklenecek. Haziran ayının enflasyon oranlarının belli olmasının ardından TİS zammının artışı belli olacak.

İşçilerin bu konu hakkındaki bekleyişleri sürüyor. İşçiler, 2 yıllık enflasyon kayıplarının telafi edilmesini ve 2021 yılı için mağduriyetleri giderecek bir maaş zammı istiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP