İkinci El Taşıt Kredisi Kaç Yaşına Kadar Veriliyor?
  • Finans 365
  • Kredi
  • İkinci El Taşıt Kredisi Kaç Yaşına Kadar Veriliyor?

İkinci El Taşıt Kredisi Kaç Yaşına Kadar Veriliyor?

Bankalardan kredi çekmek isteyen kişilere yönelik olarak sunulan hizmetlerden biride taşıt kredisi paketleridir. Sıfır taşıt kredisi ve ikinci el taşıt kredisi olarak iki ana kategoride kullandırılmaktadır.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:51
İkinci El Taşıt Kredisi Kaç Yaşına Kadar Veriliyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankaların sıfır araç kredisi kampanyalarında daha düşük araç kredisi faiz oranları uygulanırken taşıt kredisi onayı da daha kolay verilmektedir. İkinci el taşıt kredisi paketleri için uygulanan taşıt kredisi faiz oranları yüksek olup kredi onayı almak için bankalar biraz daha detaylı kredi istihbarat süreci yürütmektedir.

2.El Taşıt Kredisi Yaş Sınırı Nedir?

Bankalar ikinci el taşıt kredisi paketlerinde yaş sınırı uygulamakta olup bunun amacı kredinin geri ödemesinde yaşanacak olan bir sıkıntıda aracı satarak kullandırmış oldukları kredi bedelini tahsil ederken sıkıntıya düşme riskini azaltmak istemeleridir.

Bilindiği üzere bankalar taşıt kredisi onayı verirken kredi kullandırdıkları aracın ruhsatı üzerine rehin koymakta, kredi borcunun ödenmemesi durumunda bu rehin hakkını kullanarak aracı satıp, kullandırdıkları krediyi tercih etmektedir. Bu nedenle bankalar aracın satışını kolaylaştırmak adına ikinci el taşıt kredisi yaş sınırı uygulamaktadır. Her bankanın uyguladığı yaş sınırı farklı olup bazı bankalar 4 yaşa kadar olan araçlar için kredi verirken bazı bankalarda bu sınır 7 – 8 yaşa kadar çıkabilmektedir. Bu nedenle taşıt kredisi başvuru formu doldurmadan önce bankayı arayarak bu sınır hakkında bilgi almanız en doğrusu olacaktır. En uzun yaş sınırı uygulayan banka Garanti Bankası olarak öne çıkmakta olup kullanılan kredi süreside dahil olmak üzere 10 yaşa kadar araçlara taşıt kredisi onayı verebilmektedir. Yani 36 ay vadeli taşıt kredisi kullanmak isteyen bir kişi 7 yaşa kadar aracı için kredi kullanabilmektedir.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP