Ev Kredisi Neden Çıkmaz?

Ev Kredisi Neden Çıkmaz?

Ev sahibi olmak isteyen kişilerin sıklıkla kullanmış oldukları yöntemlerden biride konut kredisi çekmektir. Konut kredisi kullanarak ev satın almak için ise bazı şartların taşınması gerekmektedir. Peki, ev kredisi neden çıkmaz?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:52
Ev Kredisi Neden Çıkmaz?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aslında konut kredisi red nedenleri oldukça fazladır. Bazı durumlarda kişinin kendisine bağlı olan nedenler devreye girerken bazı durumlarda ise kredi çekilerek satın alınmak istenen evin kendisine bağlı olarak yaşanan sorunlar ortaya çıkabilmektedir.

Kredi Notunun Düşmesi ve Kredi Sicilinin Bozulması

Ne yazık ki bankalardan kredi çekmek isteyen kişilerin yaşadıkları en büyük sorunlardan biride düşük kredi notu ortalamasıdır. Düşük kredi notuna kredi veren bankalar bulunduğu gibi konut kredisi paketlerinde olduğu gibi kullanılmak istenen kredi tutarı yükseldikçe bankanın aradığı not ortalaması aralığı da yükselmektedir.

Yani ne kadar fazla kredi çekmek isterseniz bankaya o kadar yüksek bir kredi notu skoru sunmanız istenir. Bu nedenle konut kredisi başvuru formu doldurmadan hemen önce kredi notu sorgulama işlemi yaparak not ortalamanızı öğrenmeniz ve kredi başvuru sürecinizi buna göre yönlendirmeniz gerekir. Örneğin düşük kredi notu ortalaması aralığındaysanız mutlaka kolay kredi veren bankalar üzerinden kredi başvuru sürecini yönlendirmeniz önerilir.

Tapusuz Konut Kredisi Kullanılabilir Mi?

Hayır, tapusuz evler için konut kredisi çekmek kesinlikle mümkün değildir. Çünkü bankalar konut kredisi karşılığında tapunun üzerine ipotek koymakta olup, tapusu olmayan bir konuta kredi verilmesi bu nedenle mümkün değildir. Buna ek olarak iskansız daireye kredi verilmesi de bankalarca onaylanmamaktadır. Bunun nedeni de iskansız binanın yarım kalması, satışında sorun yaşanması riski bulunmasıdır. Yine kişinin bozuk kredi sicili olması, kara listeye girmek olarak ta anılan kredi borcundan dolayı yasal takip altına girmesi, maaşının konut kredisi karşılamaması gibi farklı nedenlere bağlı olarak konut kredisi red kararı çıkabilmektedir.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP