DOLAR

32,3801

0.18%
EURO

35,0381

-0.15%
ALTIN(gr)

2.325,08

0,26%
BİST 100

%
Petrol Fiyatları Rekor Kıracak Mı?

Petrol Fiyatları Rekor Kıracak Mı?

Petrol fiyatları konusunda yeni rekorların yolda olduğu iddia edildi. İran rejiminin tehditlerine ABD yönetiminden yeni önlemler yolda.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:52
Petrol Fiyatları Rekor Kıracak Mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran’ın ”Hürmüz Boğazı” tehdidi dolayısı ile ABD bu tehditlerin İran tarafından gerekli olan adımların atılamayacak olduğundan dolayı boş tehditler olduğunu düşünürken, buna karşı iddialar doğruysa önlemler aldığı yönünde.

Washington, İran’a karşı aldığı önlemler arasında İran’ın en geç Eylül ayına kadar petrol ihraç etmesini tamamen engellemek ve petrol ihracını engellemesi ile birlikte ülkenin tüm gelirlerini kesmeye yönelik hedeflerinde başarılı olmayı hedefliyor.

İran ise petrol fiyatlarının üzerinde baskılar kurulabilecek olduğunu ve ABD’nin bu şekilde adım atmayı göze alabilecek olduğunu düşünürken, ekonomistler gelecek aylarda bu tür bir adımın atılması ile petrol fiyatlarında 400 dolara varan artışlar olabilecek olduğunu açıklayarak dikkatli olunması çağrısında bulunmakta.

ABD Uyardı

ABD, Suudi Arabistan’ın 2 milyon varil daha petrol üretimini arttırması konusunda uyarıda bulunurken, Suudi Arabistan yönetimi ise petrol üretiminin 2 milyon varil daha arttırılması yönünde açıklama yaptı.

İran’dan dolayı ortaya çıkacak olan açık Suudi Arabistan tarafından kapatılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP