Konut Kredisi Faiz Oranları Güncellendi, En Düşük Konut Kredisi Hangi Bankada?
  • Finans 365
  • Kredi
  • Konut Kredisi Faiz Oranları Güncellendi, En Düşük Konut Kredisi Hangi Bankada?

Konut Kredisi Faiz Oranları Güncellendi, En Düşük Konut Kredisi Hangi Bankada?

Nisan ayının son gününde beklenen bankaların konut kredisi faiz oranları güncellemeleri yapıldı. Güncellenen yeni rakamlarda ne yazık ki vatandaşın ve inşaat sektörünün çok daha üstünde kaldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:03
Konut Kredisi Faiz Oranları Güncellendi, En Düşük Konut Kredisi Hangi Bankada?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konut kredisi faiz oranları için indirim bekleyen kişileri üzecek yeni kredi faiz oranları açıklandı. En az ev almak için bekleyen kişiler kadar inşaat sektörü tarafından da büyük bir heyecanla beklenen yeni oranlar yine beklentilerin üzerinde kaldı.

En Düşük Konut Kredisi Hangi Bankada?

Açıklanan yeni güncel konut kredisi faiz oranları arasında en düşük faiz oranını geçen seferde de olduğu gibi Ziraat Bankası konut kredisi paketi sundu. Ziraat Bankası konut kredisi oranları için banka 5 yıl vadeli konut kredisi ve 10 yıl vadeli konut kredisi paketlerinde aynı oranı sundu ve faizleri yüzde 1,13 oranında sabitledi. Ziraat konut kredisi faiz oranları 2018 yılında beklenildiği üzere yüzde 1 seviyesinin altına ne yazık ki çekilmedi ve büyük bir hayal kırıklığı yaşattı.

Bir diğer büyük kamu bankası olan Halkbank konut kredisi faiz oranları için yüzde 1,27 konut kredisi faiz oranı ile en uygun konut kredisi veren bankalar listesi sıralamasında kendisine 11. sırada yer bulabildi. En uygun konut kredisi veren bankalar listesinin ikinci sırasında ise 60 ay vadeli konut kredisi faiz oranı için yüzde 1,10 seviyesini sunan Albaraka Türk yer aldı. Albaraka Türk 10 yıl vadeli konut kredisi paketinde ise yüzde 1,15 konut kredisi faiz oranı sunuyor.

Türkiye’de katılım bankaları arasında yer alan bir diğer banka olan Kuveyt Türk ise 5 yıl vadeli konut kredisi yüzde 1,13 ve 10 yıl vadeli konut kredisi yüzde 1,18 oranı ile Kuveyt Türk yer aldı. İşte sıralamada yer alan bankalar ve 120 ay vadeli konut kredisi faiz oranları;

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP