DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Amazon Çalışanlarının Kötü Çalışma Şartları Ortaya Çıktı
  • Finans 365
  • Finans
  • Amazon Çalışanlarının Kötü Çalışma Şartları Ortaya Çıktı

Amazon Çalışanlarının Kötü Çalışma Şartları Ortaya Çıktı

James Bloodworth isimli bir yazarın çalışan gibi gizlice içeriye sızmasıyla ortaya çıkan tablo çok korkutucu ve endişe verici. Burası büyük bir şirketin ürünlerinin paketleme ve gönderim işlerinin yapıldığı, İngiltere'nin Staffordshire şehrinde bulunan bir depo. Bu deponun sahibi ise dünyanın en zengin insanlarından biri olan Jeff Bezos'un sahip olduğu Amazon firması.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:17
Amazon Çalışanlarının Kötü Çalışma Şartları Ortaya Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere’deki paketleme ve gönderim deposunun çalışanlarıyla yapılan anket, 241 çalışanın katılımı ile tamamlandı. Hafta başında yayınlanan anketin sonuçlarına göre durum hiçte parlak değil. Amazon’dakiçalışmaşartları öyle bir halde ki çalışanlar tuvalete gitmeye çekiniyor, hastalandıklarında ise ağır cezalar ile karşı karşıya kalıyorlar. Mola zamanlarında ihtiyaçlarını gidermek için koşarak haraket ediyorlar. İşte çalışanlar, işlerini kaybetmekten böylesine endişeli bir şekilde görevlerini yerine getirmeye çalışarak bu tempoya ayak uydurmak zorunda kalıyorlar.

Her yıl artan iş yükünün arık bu yıl çok fazla hale gelmesi ile beraber çalışanları oldukça zorlayacak hedefler ortaya çıkmış durumda. Çalışanlar bu hedeflerden dolayı üzerlerinde çok fazla baskı hissetmekteler. Bu sebeple işin yetişmeme korkusu ile tuvalete dahi gitmeye çekinir olmuş durumdalar.

İngiliz The Sun Gazetesi’ne konuşan çalışanlar yerinden ayrılıp zaman kaybetmek istemediği için tuvaletini şişeye yaptıklarını ya da tuvaleti gelmesin diye su içmeyediklerini, 4 kat aşağıdaki tuvalete koşarak gittiklerini ve hatta hamile haliyle çalışmaya devam eden üstelik birde doktora gidip rapor aldığı halde bile resmi uyarı aldıklarını söyleyerek Amazon’dakiçalışmaşartları hakkindaki bu şikayetlerini dile getiriyorlar.

Çalışanların bu duruma gelmesinin sebebi iş yükünün artması ile beraber molaların kısaltılması ve molaya fazla zaman harcayanlara uyarı puanı verilmesi. Tabi bu şartlarda çalışanların, yetişemeyecekleri kadar çok yüksek verimde çalışması bekleniyor. Çalışanlar ise bu verime ulaşamayacaklarının bilincinde olarak, yeteri kadar kendilerini zorlamaya çalışıyorlar. Verilen hedefleri yerine getiremeyenlere de tabi ki yine uyarı puanı veriliyor.

Tüm çalışanlar işlerini kaybetmekten korktuklarını dile getirerek bu çalışma şartlarına boyun eğiyor. Tabi ki önceki skandalda da olduğu gibi Amazon bu suçlamaları kabul etmiyor ve bu ankete katılmış olan kişilerin Amazon çalışanı olmadığını düşünüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP