Türkiye’nin Kredi Notu Belli Oldu

Türkiye’nin Kredi Notu Belli Oldu

Standard & Poor's Türkiye'nin kredi notunu açıkladı. 2019 yılında ekonomide düşüş bekleniyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:18
Türkiye’nin Kredi Notu Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası Kredi derecelendirme kurumu Türkiye’nin kredi notunu tayin etti. Kredi değerlendirme kuruluşu olan Standard & Poor’s, Türkiye’nin kredi notunu ve artı görünümüne de durağan olarak teyit etti.

Türkiye’nin yabancı para cinsinden kredi notunu B+ olarak teyit eden Standard & Poor’s, not görünümünü de değiştirmeyerek durağan olarak bıraktı. Ekonomistler de ünlü firmadan değişiklik beklemiyordu.

Alınan bilgilere göre Türkiye’nin finansal ve ödemeler dengesi baskıları ve tepkilerin birçoğunun geçici olduğu ve kurum açıklamasını tepkilerin temel olarak zayıfladığı ancak ekonominin düzelme yönünde olduğu aktarıldı. Ayrıca düşük net kamu borcunu işaret eden derecelendirme kurumu da mali tarafta hareket alanlarının olduğunu aktarıyor. Türkiye’nin sıkı finansal koşulları ve yüksek enflasyonun olduğunu Türkiye ekonomisinin 2019’da 100 de 0,5 buçuk düşüş bekleyen Araştırma Merkezi 2020 yılında 3,4 2021 ve 2022 yılında da yüzde 3 bir büyüme gerçekleştirilmesi gerektiğini savunuyor.

Kredi Notu Yükselebilir

Kurum yapmış olduğu bir diğer açıklamaya göre Türkiye’nin notu yükselebilir. Ekonomiye olan güven artarsa ve cari açık enflasyonu kontrol altına alınırsa Türkiye’nin kredi notu yükselme gerçekleştirebilir.

Türkiye’nin mali pozisyonu zayıflatacak şekilde banka sistemlerini artış göstermesi Türkiye’nin notunu kademeli olarak artış göstermesi anlamına geliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP