DOLAR

32,5404

-0.01%
EURO

34,9899

0.36%
ALTIN(gr)

2.424,41

0,06%
BİST 100

%
Düşük Faizli Araba Kredisi Nasıl Alınır?

Düşük Faizli Araba Kredisi Nasıl Alınır?

Krediyi nereden çekebiliriz büyük ipucundan bahsedelim cebinizde 15 bin lira para var veya 10 bin lira para var bu 10 bin liranın üzerine almanız gereken araba kesinlikle orta sınıflarda arabalar söyleyeceksiniz ben bu arabayı almak istiyorum ama bana kredi çıkmıyor veya bununla ilgili ne yapabilirim diye düşünceniz olabilir çünkü cebinizde para yok senet yolu ile düşük faizli kredi alınabilir ama %3 olarak hesaplanır örneğin 9500 TL aldınız onun üzerinden %3 olarak hesaplanıyor tabi bu yüzdeler satıcının ve galerinin insafına kalmıştır.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:20
Düşük Faizli Araba Kredisi Nasıl Alınır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Faizcilik ve bunun üzerinden yaralanmak gibi olaylar çok oluyor bunun için ne gibi yöntem kullanılmalı ve nasıl bir yol izlenilmeli ve önemli bilgilerden birini daha söyleyelim kredi çekebilmeniz için arabanın 5 yaşını geçmemiş olması gerekmektedir.

Bankalardan kredi alabilmeniz için sizin FİNDEX raporunuza bakılıyor bunu açıklarsak bu şahısın kişinin uluslararası değerlendirmesi demektir. Bu kişi kara listede mi, orta listede mi yoksa iyi listede mi ona bakılıyor bu sistem kredi alabilmeniz için şartları sunuyor bu kişi kredi ödeyebilir gibi şeylerdir.

Örneğin a bank gibi veya benzeri yerlerden kredi alabilirsiniz ama tabi ben daha düşük almak istiyorum faizi diyecek olunursa o zaman araba aldığınız örneğin A firmasından senetle belirli miktarda kredi alınabilir.

Nelere Dikkat Edilmeli?

Tüketici almak istediği otomobili belirledikten sonra taşıt kredisine başvuruluyor ve taşıt kredisinde önemli olan alınacak otomobil borç bitene kadar vade süresi sonlana kadar rehin tutuluyor tabi burada her kredide olduğu gibi tüketici krediye başvurmadan önce gelir gider dengesine göre ödeme planı oluşturması ve bunu dikkate alması tabi bunun dışında kredi faiz oranlarını masrafları hesaba katarak seçeceği krediye başvurması önemlidir.

Kasko maliyeti de dahil her şey hesaba katılmalıdır ve bu maliyetler yüksek olabiliyor. Eğer eski aracımızı satıp yeni araç alınacak ise bu defa yeni aracımızı eski kaskomuza kaydettirebiliyor böylece kasko maliyetinden kurtulmuş olunuyor.

Taşıt Kredisi mi Alınmalı Yoksa İhtiyaç Kredisi mi?

Aslında bir şekilde ikisi de kullanılabilir ama burada önemli yer taşıt kredisi için özelliklerden bahsedilirse bunlardan diğeri ise vade en fazla 48 aya kadar taşıt kredisi kullanılıyor diğer bilinmesi gereken şey ise ne kadar kredi kullanabilirim önemli olan kısım ise ne kadarlık araç isteniyor eğer araç 50 bin TL gibi miktarsa %70 kadar taşıt kredisi kullanılıyor, diyelim ki daha pahalı araba alınacak örneğin 70 bin liralık araba %10 olarak kredi kullanabiliyor.

İhtiyaç kredisinde ise yine vade 48 aya kadar kullanılıyor ne kadar kullanılır diye sorulursa talep edildiği kadar ihtiyaç kredisi kullanabiliyor ihtiyaç kredisinde herhangi bir rehin konulmuyor ödemediğin takdirde banka araca el koyuyor taşıt kredisinde aracın üzerinde rehin olduğu için krediyi kapamadan araç satışı yapılmıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP