DOLAR

32,6007

0.38%
EURO

34,8238

0.25%
ALTIN(gr)

2.502,46

0,74%
BİST 100

%
İran Ekonomisine Fransa Darbesi

İran Ekonomisine Fransa Darbesi

İran ekonomisi ABD'nin ''yıkıcı ve azap verici'' yaptırımları altında can çekişiyor. Ülkede susuzluk, sağlık malzemelerine ulaşım, enerji ve gıda konularında sorunlar daha yaptırımlar tam anlamı ile devreye alınmadan başladı bile.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:21
İran Ekonomisine Fransa Darbesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD yönetiminin tüm ülkelere seslenerek ”İran’a en ağır şekilde yaptırım uygulayacaksınız” açıklaması sonrasında Türkiye’den yapılan açıklamada ”Biz İran petrolünü alabiliriz, buna engel olunamaz” benzeri açıklamalar yapılmış ve hemen ardından ABD yönetimi bu açıklama sonrasında ”Türkiye veya farklı bir ülkeye istisna yapmayacağız. İran petrolünü almalarına hiçbir ülkeye müsaade etmeyeceğiz” şeklinde açıklama yapmış ve bu konuda asla taviz vermeyecek olduklarını açıklamıştı.

İran yönetimine ABD tarafının uyguladığı yaptırımlar sonrasında bölge ülkeleri de terör örgütlerine destek vermesi ve bölgede, hatta dünyada kaos çıkarma isteği dolayısı ile İran’a yaptırımlar uygulamaya başlamış, ülkenin ürünlerine ilgiyi yavaş yavaş azaltma yoluna gitmişti.

CMA CGM: Amerikan Yaptırımlarından Korunmak İçin Çekiliyoruz

CMA CGM isimli dünyanın en büyük 3. konteynır işletmecisi ise bugün yaptığı son dakika açıklamasında İran’dan çekildiklerini, bunun nedeni olarak ise Amerikan yaptırımlarından korunmak zorunda olduklarını açıkladı. İran’dan gelecek 6 ay içerisinde binlerce şirket çekilecek iken bu şirketlerin çekilmesi ile İran ekonomisi deyim yerindeyse petrol gelirlerinin de sıfırlanması ile ”yerle bir” olması muhtemel.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP