DOLAR

32,3782

0.16%
EURO

34,9963

-0.29%
ALTIN(gr)

2.324,08

0,21%
BİST 100

%
Konut ve Otomotiv Sektöründe KDV ve ÖTV İndirimleri Son Günler
  • Finans 365
  • Finans
  • Konut ve Otomotiv Sektöründe KDV ve ÖTV İndirimleri Son Günler

Konut ve Otomotiv Sektöründe KDV ve ÖTV İndirimleri Son Günler

Çeşitli sektörlerde piyasanın canlanması adına başlatılan KDV ve ÖTV indirimlerinden faydalanmak için son günlere geliyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:22
Konut ve Otomotiv Sektöründe KDV ve ÖTV İndirimleri Son Günler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanlığı ekonomik sıkıntıların yaşandığı dönemlerde başlatımı olduğu bir kampanya ile çeşitli sektörlerde KDV ve ÖTV vergilerini indirmişti. Konut, otomotiv, mobilya ve beyaz eşya sektörlerinde yapılan vergi indirimleri piyasalara olumlu yansımıştı. Ancak bu indirimler için süreç doluyor.İşte detaylar,

ÖTV ve KDV İNDİRİMLERİ İÇİN SON GÜNLER

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan söz konusu uygulama için son günlere geliyoruz. 31 Aralık tarihinde sona erecek indirimlerden faydalanmak isteyen vatandaşların son günlere girildi. Bu uygulama ekonominin hareketlenmesi, enflasyonla mücadeleye destek ve kur etkisiyle daralan bazı sektörleri canlandırmak amacıyla başlatılmıştı.

Uygulamaya giren vergi düzenlemelerine göre; konut satışlarında KDV oranları yüzde 18 yerine yüzde 8, tapu harçlarında yüzde 4’ten 3’e indirim, mobilya sektöründe KDV oranları yüzde 18 yerine yüzde 8, beyaz eşyada uygulanan ÖTV oranları da sıfırlanmıştı.

Uygulama Devam Etsin Talebi

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan vergi indirimi konusuna dair yapmış olduğu açıklamasında, vergi ver hrç indirimlerinin kalıcı hale gelmesini dilediklerini ifade etti. “Bu indirimleri 2-3 ayda bir uzatmak yerine, yüzde 4’ten 3’e inen tapu harcı oranının kalıcı olarak yüzde 1’e çekilmesini talep ediyoruz. Vergi ve harç indirimlerinin kalıcı hale getirilmesi piyasa için doğru olacaktır. Sektörde durgunluğa izin vermeyelim, bu indirimlerin etkisini öldürmeyelim. Bu kapsamda kentsel dönüşüm için harç muafiyeti getirilmesi de önemli.”

Ekonomi Gelişmelerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP