DOLAR

32,4969

0.14%
EURO

34,8008

0.16%
ALTIN(gr)

2.490,38

1,16%
BİST 100

%
Bip Whatsapp’a Meydan Okuyor

Bip Whatsapp’a Meydan Okuyor

Turkcell, Türkiye’de bayram kampanyalarıyla popüler hale gelmişti. Ancak yeni hamlesiyle beraber yurt dışına açılmayı hedefliyor. WhatsApp, Messenger ve WeChat gibi uygulamalara alternatif olacak mu mesajlaşma uygulamasının ilk yılki hedefi 25 milyon kullanıcı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
Bip Whatsapp’a Meydan Okuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Turkcell yurt dışına açılma planına ilk olarak New York’ta bulunan Times Meydanı’nda BiP reklamı vererek başladı. Diğer popüler mesajlaşma uygulamalarına bir alternatif sunmak amacıyla büyüme hedefleri planlayan Turkcell yurt dışındaki kullanıcı sayısını şu an ki kullanıcı sayının 5 katına çıkartmayı planlıyor.

İngiltere, Almanya, Fransa ve Rusya’nın da bulunduğu birçok Avrupa ülkesinde de kampanya hazırlığı içinde olan şirket, BiP’in kullanıcı sayısını bir yılda beşe katlayacaklarını vurguladı. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “BiP’i kullandırma, indirme ve Türkiye’nin dijital ihracatını hızlandırma hamlesi olarak adlandırdığımız bu süreci New York’tan başlatıyoruz” dedi.

Bilindiği üzere New York’un en ünlü meydanı olan Times Square’e reklam veren Turkcell bu adım ile Hollywood filmlerinden bildiğimiz ve yılda 50 milyondan fazla turistin ziyaret ettiiği alana reklam vererek tanınırlığını arttırmış oldu. Farklı bir reklamcılık faaliyeti gösteren şirket, meydandaki devasa ekranlarda “BiP indirin” anonslarıyla kullanıcıları uygulamayı denemeye davet ediyor. Bu durum hem yabancı hem de Türk turisitler tarafından ilgi çeken bir kampanya oluyor.

HEDEF 25 MİLYON KULLANICI

Amerika’nın ardında İngiltere, Almanya, Fransa ve Rusya’nın da bulunduğu birçok Avrupa ülkesinde kampanyaya hazırlanan BiP’in öncelikli hedefi, yıl sonuna kadar yurt dışında 25 milyon kullanıcıya erişmek. “Şu an 20 milyonu yurt içinde 5 milyonu da yurt dışında olmak üzere 25 milyon BiP kullanıcısı var. Bugün Avrupa’da yaklaşık 5 milyon Türk yaşıyor. Türk vatandaşları o ülkelerde uygulamayı kullanıyor. Ancak tablo bundan ibaret değil. İran’dan Suudi Arabistan’a, Fas’tan Ukrayna ve Belarus’a, Japonya’dan Brezilya ve Antarktika’ya kadar dünyanın dört bir yanında BiP kullanıcısı bulunuyor” diyen Terzioğlu, sözlerine devam ederek şunları vurguladı:

BiP bugün dünyada bilinen en büyük rakipleri tarafından birçok defa taklit edilen özelliğiyle zaten gündemde. 6 kişiye kadar aynı anda görüntülü görüşebilme, çift hattı tek cihazda kullanma, para transferi gerçekleştirme, sabit ya da operatör fark etmeksizin bütün numaraları arayabilme gibi özellikleriyle BiP öne çıkmayı başardı. Şimdi BiP’in tüm dünyada yaygınlaşması için çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Bu amaçla başlattığımız global iletişim kampanyasıyla BiP, tüm dünya basınının gündemine oturacak. Hedefimiz BiP’in tüm dünyadaki kullanıcı sayısını 5’e katlamak. Ayrıca Türkiye’nin yerli ve millî teknolojisinin gücünü dünyaya tanıtacağımız bu kampanyayla teknoloji ihracatına eşsiz bir katma değer sağlamayı amaçlıyoruz. BiP’in yanı sıra fizy, TV+, Dergilik, Yaani, Lifebox ve diğer tüm uygulamalarıyla da dijital ihracat çıkarmasına imza atacaklarını söyleyen Terzioğlu “Yerli ve millî uygulamalarımızla bugün dünyada 120 milyon indirilme rakamına ulaştık. Hedefimiz 3 yıl içinde, bu rakamı 1 milyara çıkarmak”.

TÜKETİCİ ARTIK MESAJLAŞIYOR

Yapılan araştırmalar göreyse birçok ülkede e-mail trafiği daralırken mobil mesajlaşma uygulamaların rağbet artıyor. E- posta kullanımlarına bakıldığında 2013 ve 2017 yılları arasında yüzde 82’den yüzde 72’ye bir düşüş var. Bu oranlar mobil mesajlaşma uygulamalarında 2013’te yüzde 40,2 iken 2017 yılında 83,8 e kadar yükseldi. Bu noktada mobil mesajlaşma uygulamalarına yapılacak yatırımlar geleceğe de yapılacak yatırımlar demek oluyor. BiP’in yanı sıra fizy, TV+, Dergilik ve diğer uygulamalarıyla da dijital ihracata atılacaklarını belirten Terzioğlu, “Yerli ürünlerle 120 milyonu yakaladık. Hedefimiz 3 yılda 1 milyara çıkmak” dedi.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP