Kefille Kredi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)

Kefille Kredi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)

Kredi başvurusunda kefil isteyen bankalar hangileridir, şartları nelerdir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:31
Kefille Kredi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi veren bankalar kefil isteyerek kendilerini güvence altına almak istemektedirler. Bunun nedeni çoğunlukla kredi isteyenin kredi notunun düşük yâda kara listede olması nedeniyledir. Böylece hem bankalar krediyi bir anlamda daha güvenilir buldukları kefile vererek ödemeyi güvence altına alırken, kredi ihtiyacı olan düşük kredi notu sahibi borçlular da hem ihtiyaçlarını giderirken hem de düzenli ödeme yaparlarsa kredi notlarını yükseltebilir ve eğer kara listedeler ise bu şekilde kredi notum 0 nasıl kredi çekebilirim? sorusunun yanıtını bulmuş olurlar.

Kefil Olacak Kişilerde Aranan Şartlar Nelerdir?

Kefil olacak kişi bir bakıma krediyi çekecek kişi sayılmaktadır, çünkü borçlu krediyi ödemez veya ödeyemezse kredi borcu artık kefil olan kişinin borcu sayılmaktadır bu nedenle kefil olacak kişinin bazı şartları sağlaması beklenmektedir.

  • Kredi notunun istenen kredi miktarı için yeterli olması,
  • Kişinin gelirinin olması, SGK kaydının bulunması,
  • Kefil olacak kişi evli ise, eşinin yazılı olarak muvafakat namesinin alınması gerekmektedir.
  • Bunların dışında bankalar bazen özel şartlar da sunabilmektedirler.

Hangi Bankalar Kefille Kredi Verir?

Bankaların kredi verirken en çok dikkat ettikleri nokta kredi başvurusu yapanın kredi notudur. Kredi notuna bakmayan bankalar ise kredi notu yüksek kefiller ile kendilerini güvenceye almak ister. Bu yüzden kredi başvurusu yapan yasal takibe düşmemiş kişinin kredi notu ne kadar düşük olursa olsun bu durumu kredi notu yüksek bir kefille telafi edebilir. Bu sebeple tüm bankalar kredi notu yüksek ve sabit geliri olan bir kefil ile başvuru yapıldığında kredi vermek isteyeceklerdir. Ancak yasal takibe düşülmüş ise birçok banka kefille dahi kredi vermek istememektedir.

Yasal Takibe Düşenlere Kefille Kredi Veren Bankalar

Daha önce çekilmiş olan bir kredinin taksitleri 90 gün boyunca ödenmemiş ise borç yasal takibe düşmektedir ve yasal süreç başlamış olur. Bu durumda kredi çekebilmek oldukça zordur ancak bazı bankalar bu durumda da kefille kredi vermektedir. Bu bankalar;

  1. Denizbank
  2. TEB
  3. ICBC Bank
  4. QNB Finansbank
  5. Ziraat Bankası
  6. Vakıf Bank
  7. Şekerbank
  8. Burgan Bank
  9. Aktif Bank’dır.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP