DOLAR

32,3921

0.22%
EURO

35,0751

-0.1%
ALTIN(gr)

2.324,91

0,25%
BİST 100

%
Altın Fiyatları Fena Sıkıştı! Bu Hafta Sert Kırılımlar Bekleniyor Dikkat!
  • Finans 365
  • Finans
  • Altın Fiyatları Fena Sıkıştı! Bu Hafta Sert Kırılımlar Bekleniyor Dikkat!

Altın Fiyatları Fena Sıkıştı! Bu Hafta Sert Kırılımlar Bekleniyor Dikkat!

Birkaç haftadır altın fiyatlarında dar bir bantta sıkışma yaşanıyor. Altın fiyatları düşer mi yoksa altın fiyatları yükselir mi sorularının cevabı bu hafta belli olacak. Uzmanlar bu hafta daralan üçgenin sert bir şekilde kırılacağını ifade ederken hafta içi altın fiyatları sert dalgalanacak diye ilave ediyorlar. Altın yatırımı olanları üçgenin ne yönde kırılacağını dikkatli takip etmeye davet eden uzmanlar şunları belirtti;

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:31
Altın Fiyatları Fena Sıkıştı! Bu Hafta Sert Kırılımlar Bekleniyor Dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son bir aydır altın fiyatları yatay bölgede yukarı aşağı gidip gelerek gelmiş olduğu yeri hazmediyor. Sıkışmanın artık sonuna gelindiğini ifade eden uzmanlar bu hafta altın fiyatları ile ilgili yönün belli olacağını ifade ediyorlar. Sıkışma sonrası sert hareketlere dikkat.

SIKIŞMA NEDİR?

Fiyatlar trend içerisinde hareket ederken zaman zaman yön arayışına girer ve bir duraksama yaşanır. Duraksamanın nedeni piyasanın yönü konusunda yatırımcıların kararsız kalmasıdır. Piyasanın kararsız hareket ettiği bu zamanlarda alıcı ve satıcıların hareketleri hep aynı seviyelerde dengelenir. Arz ve talebin benzer seviyede dengelenmesi fiyatlarda sıkışıklığa neden olmaktadır. Denge bozulduğunda piyasada sert hareketler beklenir.

ÜÇGEN FORMASYONU (TRIANGLE )

Teknik analizde çok sık rastlanan formasyonlardır. Farklı yönde hareket eden 2 trend çizgisi (giderek fiyatlardaki sıkışma sonucu birleşerek üçgen görüntüsü oluşturur. Sıkışma tamamlandığında formasyon tamamlanmış olur.

Aşağıdaki şekillerde görüldüğü gibi üçgenin daralan kısmına gelindiğinde hangi tarafa kırılım gerçekleşirse o yönde büyük hareketlilikler oluşur.

Daralan Üçgen Yukarı Kırılımı

Daralan Üçgen Aşağı Kırılımı

Altında Teknik Destek ve Dirençler

ALTIN

XAUUSD – Tarım Dışı Sonrası 1574 Direnci Görüldü…1551 seviyelerinden bu yana kademeli olarak yükselen sarı metal, grafikte gördüğünüz birbirine paralel downtrendler ve 1551’den gelen uptrendlere uygun şekilde yükseliyor. Gün içinde 1560 ve uptrendi test eden sarı metal, buraya temas ettikten sonra hızla yükseldi ve 1574 direncine çıktı. Bu bölgenin kırılması halinde 1578 ve 1582 dirençleri gündeme gelebilir.

Olası kar satışlarında ise bugün kırılan 1569 seviyesi ilk destek olarak karşımıza çıkabilir.

Bu hareket ile birlikte Japon Yeni tarafında da bir güçlenme eğilimi bulunmakta. Ancak ABD vadeli borsa endekslerinde sınırlı bir gerileme mevcut.

Destekler: 1569 – 1564 – 1560

Dirençler: 1574 – 1578- 1582

Altın yatırımcısı bu hafta sıkı takipte olmalı. Kopuşun yaşandığı yöne doğru pozisyonlarına yön vermeleri yararlarına olacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP