DOLAR

32,5980

0.36%
EURO

34,7062

-0.16%
ALTIN(gr)

2.519,89

1,45%
BİST 100

%
32 Milyon Vatandaş Kredi Kartı Borçlusu

32 Milyon Vatandaş Kredi Kartı Borçlusu

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ve BDDK verilerine göre Türkiye'de milyonlar evini kredi kartı ile geçindirebiliyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:32
32 Milyon Vatandaş Kredi Kartı Borçlusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonominin durumunu gözler önüne seren raporlar ve bilgiler sürekli ardı ardına yayınlanıyor. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ve BDDK açıklamalarına bakıldığında Türk vatandaşlarının en fazla kredi kartı kullanım oranına sahip ülkelerden birisi olan ülke olmanın etkisi ile 32 milyon vatandaşın kredi kartllarına borçlu oldukları biliniyor.

Kredi kartı borçları her yıl daha fazla artarken bankalar ise kredi kartı ödeme faizlerini daha yüksek tutara çıkarıyorlar. Nakit avans, taksitli alışveriş, güven vermesi dolayısı ile kredi kartı sahibi olan vatandaşlar kredi kartı teslim edilir edilmez hemen borçları ödemeye ve harcamalar yapmaya başlayarak kredi kartlarını kullanıyorlar.

72.5 Milyar Liralık Alacak Ödenmedi, Yasal Takibe Girdi

BDDK, bugün itibari ile en az 72.5 milyar liralık borcun bankalara ödenmediği ve bunun sonucundda bankaların 72.5 milyar liralık borç için yasal yolları ve icra yolunu tercih etmek zorunda kaldığını açıkladı. Bankalara borcunu ödemeyen vatandaş sayısı her yıl daha fazla artarken bankaların kredi ve kredi kartı konularında daha sıkı davranmaya yönelik adımları sürdürülmekte.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP