DOLAR

32,3791

0.18%
EURO

34,9922

-0.26%
ALTIN(gr)

2.324,06

0,21%
BİST 100

%
4 Gençten 3’ü Enflasyon Ne Demek Bilmiyor

4 Gençten 3’ü Enflasyon Ne Demek Bilmiyor

BKM Genel Müdürü Soner Canko, Türkiye'de 15 yaş üstü gençlerin finans ve ekonomi konularına dair olan bilgileri hakkında açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:36
4 Gençten 3’ü Enflasyon Ne Demek Bilmiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, “Gençlerde Finansal Okuryazarlık Araştırması” kapsamında yapmış olduğu konuşmasında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Toplantı kapsamında yapmış olduğu konuşmasında gençlerin ekonomik ve finans konularına ilgilerine dair açıklamalarda bulunan Soner Canko’nun Sözcü’de yer alan konuşmasının satır başlarını sizlerle paylaşıyoruz.

GENÇLERİN FİNANS KONULARINA İLGİSİ

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko konuşmasının başında çok önemli ifadeler kullandı. Türkiye’de gençlerin finans konularına uzak olduğunu ifade eden Soner Canko, diğer ülkelerde yapılan araştırma sonuçlarını açıkladı.

Bu konuda atılması gereken adımların önemine dikkat çeken Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko finansal okuyazarlık alanının eğitimin bir parçası olması gerektiğini ifade etti. Soner Canko’nun “Gençlerde Finansal Okuryazarlık Araştırması” toplantısında yapmış olduğu konuşması.

“Ülkemizdeki durumu incelediğimizde, Dünya Bankası verilerine göre, 15 yaş üstü nüfusun yüzde 31’inin herhangi bir finansal kurumda hesabı olmadığı görülüyor. Gelişmiş ülkelerde, örneğin İngiltere’de ise bu oran yüzde 4’e kadar düşüyor. Özellikle gelecek yıllarda ülkemize yön verecek gençlerimizin finansal konularda bilinçlenmesi, daha güçlü bir Türkiye ekonomisi için oldukça önemli. Bizim Türkiye olarak bu açığı kararlı ve emin adımlarla kapatmamız gerekiyor. Türkiye, teknolojiyi yaygın şekilde kullanan genç nüfusu sayesinde finansal okuryazarlık konusunda sıçrama yapabilecek bir potansiyele sahiptir. Finansal okuryazarlığı eğitim sisteminin bir parçası haline getirmek artık bir gereklilik olarak ortaya çıkmaktadır. Tam bu noktada banka kartlarının, gençlerde finansal okuryazarlığı artırmada kilit noktada olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. BKM olarak kart kullanım bilincinin oluşturulması, finansal eğitim ve farkındalığın artması gibi noktalara büyük önem veriyoruz.”

Finans Haberlerini Yakından Takip Etmek İçin;

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP