DOLAR

32,3227

0.21%
EURO

35,1464

0.03%
ALTIN(gr)

2.293,49

0,72%
BİST 100

%
Market Fiyatlarındaki Düşüşler 2 Ayı Bulabilir

Market Fiyatlarındaki Düşüşler 2 Ayı Bulabilir

Market fiyatlarına yönelik eleştirilerin ardından patlıcan ve biber satmayacağını açıklayan marketler ikindi adımı kabak satmama kararı ile aldılar. Ayrıca fiyat değerlendirmesi de yapıldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:36
Market Fiyatlarındaki Düşüşler 2 Ayı Bulabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan market fiyatları eleştirilerinin ardından Ticaret Bakanı Pekcan’da bazı açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Pekcan bu konuda denetimler yapılacağını ifade eden Bakan Pekcan 81 ilin valiliğine yazı gönderdiklerini açıklamıştı.

Bakan Pekcan’ın açıklamalarının ardından market zincirlerinden açıklamalar geldi. Yüksek fiyatları nedeniyle patlıcan ve biber satmayacaklarını açıklayan marketler bir karar daha alındığını ve kabakta satmayacaklarını açıkladılar.

Ayrıca fiyat eleştirilerine de yanıt verilen açıklamaların detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

FİYATLARIN DÜŞMESİ 2 AYI BULABİLİR

Antalya Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akcan marketi fiyatlarına dair yöneltilen eleştirilere açıklık getirdi. Büyük marketlerin biber ve patlıcan alımını durdurduğunu söyleyen Nevzat Akcan, marketlerin sadece domates aldıklarını ifade etti. Ayrıca Antalya’da sel yaşandığını söyleyen Akcna fiyatların yüzde 5 ile yüzde 10 arasında artabileceğini aktardı. Marketilerin kabak alımını da durdurmasının söz konusu olduğu açıklayan Dernek Başkanı Akcan fiyatlardaki düşüşün 2 ayı bulabileceğini de vurguladı.

Marketlerden de açıklama geldi…

Büyük market yetkiliside fiyatlara ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı. “Halde ürünün fiyatı 9-10 lira olsa da bize fatura edilen 12-13 lirayı buluyor. Bu yıl doğal afetlerden dolayı fiyat yüksek, üretici de zarar etmesin. Ancak biz maliyetlerimizi de eklediğimizde ortaya çıkan bu yüksek fiyatlı etiketi müşterimizin önüne nasıl koyalım? Bu ürünlerin fiyatı 8 lira seviyesine inerse yeniden alabiliriz”

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP