DOLAR

32,5749

0.27%
EURO

34,9860

0.02%
ALTIN(gr)

2.455,72

0,81%
BİST 100

%
CHP’den ”enflasyon” açıklaması

CHP’den ”enflasyon” açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, enflasyon oranları konusunda yeni bir basın açıklaması yaptı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:38
CHP’den ”enflasyon” açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, vatandaşların yüksek enflasyon ile karşı karşıya olduklarıı ve enflasyon oranlarında rekor üzerine rekor kırıldığını açıkladı.

Enflasyon oranlarında yaşanan artışın derhal azalması ve durdurulması gerektiğine değinen Erdoğdu, enflasyon oranlarının bu yıl içerisinde daha fazla yükselmesinin hanehalkı giderlerine daha fazla ek bir yük getirdiğini ve bunun beraberinde büyük ekonomik sorunlara sebep olduğunu açıkladı.

Enflasyon oranları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada hükümetin yeni önlemler almasını öneren ve bu konuda önlemler alınmaz ise AB ve ABD’ye oranla yüksek oranda enflasyona sahip olan Türkiye’nin krize girecek olduğunu belirten Erdoğdu, Venezuela ile yarışır hale gelebilecek bir ülke haline gelinebilecek olduğunu açıkladı.

Erdoğdu’nun açıklaması

“Enflasyonla mücadele istikrar sağlayarak, üretimi artıracak önlemler alarak ve demokratikleşme adımları atarak gerçekleşebilir. Halkın yükünü artıracak önlemlerle sadece toplumda huzursuzluğu artırırsınız. Yönetim enflasyon ve pahalılıkla gerçekten mücadele etmek istiyorsa derhal demokratikleşme adımları atmalıdır. Aksi halde OECD ülkelerinden 5.66, AB ve Avro bölgesinden 7,92 kat daha fazla yüksek enflasyon yaşayan ülke, Venezuela ile yarışır hale gelecek. Türkiye’ye bu kötülüğü yapmaya kimsenin hakkı yok.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP