DOLAR

32,3675

0.14%
EURO

34,9887

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,02

0,21%
BİST 100

%
Poşetlerin Ücretli Olması Resmen Yasalaştı! İşte Uygulamanın Başlayacağı Tarih
  • Finans 365
  • Finans
  • Poşetlerin Ücretli Olması Resmen Yasalaştı! İşte Uygulamanın Başlayacağı Tarih

Poşetlerin Ücretli Olması Resmen Yasalaştı! İşte Uygulamanın Başlayacağı Tarih

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Çevre Kanunu yayımlandı. Söz konusu kanunda market poşetlerinin ücretli olması ile ilgili düzenlemede yer aldı. Uygulamanın resmen yasalaşmasıyla uygulamaya gireceği tarih merak ediliyor. İşte tüm detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:39
Poşetlerin Ücretli Olması Resmen Yasalaştı! İşte Uygulamanın Başlayacağı Tarih
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Resmi Gazete’nin 10 Aralık tarihi sayısında market poşetlerinin ücretli olması ile ilgili kanun yer aldı. Çevre koruma kanunu kapsamında yapılan düzenleme sonrası alışverişlerde market poşetleri ücretsiz olarak verilmeyecek.

25 kuruş fiyatla satılacak olan plastik poşetleri iş yerleri de ücretsiz veremeyecek. Plastik poşetleri ücretsiz olarak vermeye devam edenlere ise para cezaları kesilecek. İşte Resmi Gazete’de yer alan karar metni ve detayları

PLASTİK POŞETLERİ RESMEN ÜCRETLİ

Plastik poşetlerin ücretli olarak vatandaşlara satılmasına dair kanun çevre kirliliğinin önlenmesini amaçlıyor. Bu uygulama ile plastik poşet kullanımının azaltılması hedefleniyor. Tüketicilere en az 25 kuruştan satılacak olan poşetler için ise ücret belirlemesi şu şekilde olacak.

Uygulanacak taban ücret 25 kuruştan az olmamak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından oluşturulacak komisyon aracılığıyla belirlenecek ve her yıl için güncellenecek. Geri kazanım katılım payını ödemediği tespit edilenlere katılım payı tutarının yüzde 20 fazlası idari para cezası uygulanacak.

Resmi Gazete’de Yer Alan Karar Metni

MADDE 13- 3194 sayılı Kanunun 26 ncı maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki cümleler eklenmiştir.

“Kamu kurum ve kuruluşlarınca inşaatın yapımına ve denetimine ilişkin hizmet alımı yapılmış ise inşaatın yapımına ve denetimine ilişkin her türlü fenni mesuliyet kamu kurum ve kuruluşu adına danışman firmanın mimar ve mühendislerince üstlenilebilir. Danışman firmanın fenni mesul mimar ve mühendisleri uzmanlık alanlarına göre yapının, tesisatı ve malzemeleri ile birlikte bu Kanuna ve ilgili diğer mevzuata, uygulama imar planına, ruhsata, ruhsat eki etüt ve projelere, standartlara ve teknik şartnamelere uygun olarak inşa edilmesini kamu kurum ve kuruluşu adına denetlemekle görevlidir.”

Ekonomi habelerinden anlık haberdar olmak için bizi takip edin.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com – ÖZEL Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP