Devlet Genç Çiftlere Evlilik ve Ev Sahibi Olmaları İçin 55 Bin TL’ye Varan Hibe Destek Sağlıyor

Devlet Genç Çiftlere Evlilik ve Ev Sahibi Olmaları İçin 55 Bin TL’ye Varan Hibe Destek Sağlıyor

Devlet tarafından çok sayıda durum için sağlanan maddi desteklerden bazıları evlilik ve konut için sağlanıyor. Bir çift hem evlilik hemde konut için devletten 55 bin TL'ye varan destek alabiliyorlar. Finan365.com olarak sizlere devlet tarafından sağlanan bu desteklere dair tüm ayrıntıları paylaşıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:40
Devlet Genç Çiftlere Evlilik ve Ev Sahibi Olmaları İçin 55 Bin TL’ye Varan Hibe Destek Sağlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilindiği üzere devlet kurumları aracılığıyla çok sayıda alanda vatandaşlara maddi destekler sağlıyor.

Başvuru koşullarıyla yada hiçbir koşul bulunmadan sağlanan bu destekler ile vatandaşların mağduriyetlerinin önlenmesi amaçlanıyor. Devlet tarafından sağlanan bu desteklerden birisi de Evlilik Desteği. Bu destek ile kişi başı 7 bin 500 çift olarak 15 bin TL’ye ulaşan bir desteğin sahibi olabilirsiniz.

Devletin sağladığı bir diğer destek ise konut desteği. Yine çift olarak alınabilinen bu destekle kişi başı 20 bin toplamda 40 bin destek alabilirsiniz. Bu iki destek ile vatandaşlar devletten toplam 55 bin TL’ye varan bir hibe alabilirler. Devletin sağladığı bu desteklere dair tüm bilinmesi gerekenleri sizlerle paylaşıyoruz.

15 BİN TL EVLİLİK DESTEĞİ

Devlet tarafından sağlanan evlilik desteği için bazı koşullar bulunuyor. Öncelikle bu destek için yaş şartı olduğunu ve 27 yaşından küçük olanların bu destekten faydalanabildiklerini hatırlatalım. Bu uyarının ardından devletin sağladığı bu desteğe dair detaylar şu şekilde.

Evlilik desteği almak isteyen bir vatandaşın öncelikle bankalardan çeyiz hesabı açtırması gerekiyor. Bu hesaba belirli bir süre para yatıran vatandaşlara ise devlet destek sağlıyor. Yatırılan para tutarı ve miktarına bağlı olarak sağlanan destek 5 bin ile 7 bin 500 TL arasında değişiyor.

Halen yürürlükte olan uygulamalara göre, 36-48 ay arası para yatırdığında yatırdığı tutarın yüzde 10’u kadar, 48-60 ay arası düzenli para yatırırsa yatırdığı paranın yüzde 15’i60 ayın üstünde para yatırırsa yatırdığı tutarın yüzde 20’si kadar destek ödemesi yapılıyor. Çiftler ayrı ayrı başvuru yapabildiğinden destek miktarı 15 bin TL’ye çıkıyor.

40 BİN KONUT DESTEĞİ

Devletin evlilik desteğine benzer bir uygulama ile tüm vatandaşlara sağladığı konut desteği bulunuyor. Evlilik desteğinde olduğu gibi konut hesabının açılması ve belirli tutarda para yatırılması sistemine bağlı olarak sağlanan destek miktarı 20 bin TL’ye ulaşıyor.

Vatandaşların konut hesabı açtırdıktan bu hesaba düzenli para yatırmaları ve belirli süre çekmemeleri isteniyor. Yatırılan para tutarı kadar destek veriliyor. Ödemeler ise aylık veya üç aylık olarak belirleniyor. Ödemelerini aylık olarak yapan kişiler ayda en az 250, en fazla 2.500 TL, üç aylık ödeme yapanlar için de en az 750, en fazla 7.500 TL yatırabiliyor.

Ödeme Planı ve Alınacak Destek Tutarı

Konut hesabı açtıran ve 36 ila 47 ay arasında para yatıranlar hesapta biriken paranın yüzde 15’i tutarında destek alırlar, bu plan ile en fazla 13 bin TL destek sahibi olunabilir. 48 ila 59 ay para yatıranlar hesapta biriken paranın yüzde 18 destek alırlar ve maksimum tutar 14 bin TL’dir. Hesaba 5 yıl ve daha uzun süre kalanlara ödeme miktarının en fazla yüzde 25’i kadar destek alıyor ve bu destek miktarı 20 bin TL’ye ulaşabiliyor.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP