DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Akbank Genel Müdürü Binbaşgil’den 2019 Kredi Faiz Oranı Beklentisi

Akbank Genel Müdürü Binbaşgil’den 2019 Kredi Faiz Oranı Beklentisi

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ekonomi ve finans alanına dair değerlendirmelerde bulundu. Akbank Genel Müdürü'nün faiz indirimi ve döviz kuru açıklamaları haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:42
Akbank Genel Müdürü Binbaşgil’den 2019 Kredi Faiz Oranı Beklentisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil 2019 yılına girmemize sayılı günler kala, yeni yılda bankacılık sektöründe yaşanması beklenen gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. 2019 yılında faiz indirimi, döviz kuru beklentisi beklentisini de kamuoyu ile paylaşan Hakan Binbaşgil, 2018 yılında yaşanan ekonomik süreci de değerlendirdi.

FAİZ DEĞERLENDİRMESİ

Türkiye ekonomisinin gücüne ve dinamik yapısına vurgu yapan Halan Binbaşgil konuşmasında 2019 yılına daha ümitli baktıklarını söyledi. Bu konuda elde edilen verilere dair açıklamalarda bulunan AKbank Genel Müdürü olumlu tabloya dikkat çekti. Enflasyonun düşme trendinde olduğunu ve 2019 yılınd yıllıkı enflasyonun daha düşük seviyede olacağını işaret eden Hakan Binbaşgil, Dış ticaret dengesi iyileşiyor. Buna bağlı olarak, cari dengemizdeki olumlu seyri de memnuniyetle takip ediyoruz açıklamasında bulundu.

Döviz kuruna dair değerlendirmelerde de aşırı oynak tablonun sona erdiğini ifade eden Hakan Binbaşgil, döviz kurunun gerilemesine dikkat çekti.

“Faizler halen yüksek olmasına rağmen düşme trendinde ve 2019’da enflasyonda beklediğimiz gerileme ile daha da gerileyecek. Tüm bu iyileşmeleri sürekli kılacak yapısal önlemlerin üzerinde çalışıldığını biliyoruz, bu çalışmaların doğuracağı olumlu sonuçları da önümüzdeki dönemde hep birlikte yaşarız.”

KREDİ FAİZ ORANLARI

Kredi faiz oranlarına dair de değerlendirmelerini ve tahminlerini paylaşan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil şu ifadeleri kullandı.

“Bu olumlu gelişmeye rağmen faizler hala yüksektir. Bunun temel nedeni de bankaların kaynak maliyetlerinin hızla artmış olmasıdır. Bugün sanıyorum birçok bankada TL vadeli mevduat kaynak maliyeti kredi faizlerinin üzerindedir. Bankaların kaynak maliyetlerinin düşmesi gerekir. Böylelikle krediye erişim daha uygun koşullarda olabilecektir. Bankaların da çok arzuladığı daha düşük faiz ortamı aktif kalitesini de olumlu yönde etkileyecektir.”

Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP