DOLAR

32,5983

0.34%
EURO

34,8311

0.21%
ALTIN(gr)

2.512,02

1,12%
BİST 100

%
TESK Başkanı Plandöken’den Market Enflasyonuna Çözüm Önerileri
  • Finans 365
  • Finans
  • TESK Başkanı Plandöken’den Market Enflasyonuna Çözüm Önerileri

TESK Başkanı Plandöken’den Market Enflasyonuna Çözüm Önerileri

TESK Başkanı Bendevi Palandöken yapmış olduğu açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da dile getirilen market enflasyonuna dair çözüm önerilerini sundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:47
TESK Başkanı Plandöken’den Market Enflasyonuna Çözüm Önerileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yapmış olduğu bir açıklama ile market enflasyon sorununa dair açıklamalarda bulundu. Bendevi Palandöken açıklamalarında büyük marketlerde fiyat oyunları yaşandığını söyleyerek bu hamlelerin fiyatları çok yükselttiğini ifade etti.

MARKET ENFLASYONUNA ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir konuşmasında ekonomide yaşananlara değinmişti. Dolar kurunda yaşanan dalgalanma nedeniyle artan fiyatların, kurun normale dönmüş olmasına rağmen düzelmediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan hesabını sorarız demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından TESK Başkanı Bendevi Palandöken konuya dair değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaştı. Bu kapsamda enflasyon ve yüksek fiyat sorununa dair tespitlerini dile getiren TESK Başkanı Bendevi Palandöken çözüm önerisine dair de şu ifadeleri kullandı.

Zincir marketler ve AVM’lerdeki mağazalar türlü fiyat oyunları yaparak, normalin çok üzerinde artışlarla vatandaşlara zarar veriyor. Geçen yıl yaşanan ekonomik dalgalanmayı bahane göstererek, zincir marketlerde özellikle gıda ürünlerinde, AVM’lerde de konfeksiyon, ayakkabı, beyaz eşya ve yiyecek içecek ürünlerinde maliyetin kat ve kat üzerinde yüksek fiyatlar yansıtılıyor. Zaten kuralsız açılışları esnafın ekmeğini böldüğü gibi, bu fiyat istikrarsızlığı da vatandaşı ve enflasyonu olumsuz etkiliyor”

TESK Başkanı açıklamalarında ayrıca çözm önerisinde de bulundu. Küçük esnafın korunması noktasına değinen Palandöken ”Esnafın korunması ekonominin korunmasıdır. Kural konulmaz ise tekelleşme daha çok artar” dedi.

Ekonomi Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP