Güncel Konut Kredisi Faiz Oranları Ne Kadar Oldu? Ziraat Halk Vakıf ve Diğer Bankalar
  • Finans 365
  • Kredi
  • Güncel Konut Kredisi Faiz Oranları Ne Kadar Oldu? Ziraat Halk Vakıf ve Diğer Bankalar

Güncel Konut Kredisi Faiz Oranları Ne Kadar Oldu? Ziraat Halk Vakıf ve Diğer Bankalar

Faiz oranlarının düşüş eğilimine girmesi ile birlikte kredilere olan ilgi artmaya başladı. En çok ilgi gören kredilerden biri de konut kredisi. Kira ödemekten yorulan her kişinin hayali olan kendisine ait bir evde oturma isteği kişileri konut kredisi kullanmaya yöneltiyor. Bankaların (Ziraat, Vakıf, Halkbank, Garanti, Akbank, Yapı Kredi, Türkiye Ekonomi Bankası) güncel konut kredisi oranları.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:47
Güncel Konut Kredisi Faiz Oranları Ne Kadar Oldu? Ziraat Halk Vakıf ve Diğer Bankalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sıcacık bir yuvanın hayallerini kuran ve böylelikle de konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşlar, bankaların konut kredileri faiz oranlarını yakından takip ediyor. Sıklıkla kullanılan konut kredisi miktarı ise 100 bin liralık bir kredi paketindeki faiz oranı ne kadar olacak? Sorusunun cevabı ile ilgili olmaktadır. Konut kredisi kullanmak isteyen tüketicilerin, daha çok tercih etmiş olduğu kulları paket ise 100 bin TL ve 120 aylık bir vade seçeneği ile hazırlanmış olan paketlere en uygun faizi uygulayan bankalar daha da cazip geliyor.

100 Bin Liranın 120 Ay Vade İle Kullanılması

Bankalar tarafından hazırlanmış olan Kredi paketi ele alan vatandaşlar, konut kredilerinde daha çok 100 bin TL’nin, 120 aylık bir vade seçeneği ile kullanılmasına yöneliyor. Elinde bir miktar parası bulunan vatandaşların, bu tamamlayıcı kredi paketleri aracılığı ile uygun şartlarda ev sahibi olma hayalleri böylelikle gerçekleşiyor.

En Uygun Konut Kredisi Faizi Hangi Bankada?

Makalenin başında da anlatıldığı gibi konut kredisi faiz oranları, bankadan bankaya değişiklik göstermekle beraber, yine aynı şekilde bankalar her zaman bu faiz oranlarını değiştirip güncelleyebiliyor. . Bu nedenle vatandaşların, hangi bankadan konut kredisi kullanacakları ile ilgili karar vermeden önce konut kredisi ile ilgili faiz oranlarını uygulayan bankalar listesini iyi bir şekilde inceledikten sonra buna karar vermeleri çok daha mantıklı olacaktır.

İşte Bankaların Uyguladıkları Konut Kredisi Faiz Politikaları

  • Başta kamu bankaları (Ziraatbank, Halkbank, VakıfBank) olmak üzere Türkiye Ekonomi Bankası ile Akbank, 100 bin TL’lik kullanılacak Kredi miktarında 120 ay vadeli seçenek açısından yüzde 1,37 oranında faiz uyguluyor. Bu faiz oranları ile birlikte kullanılacak kredinin geri ödenecek taksit tutarları ise aylık 1702 TL’ye denk geliyor. Totalde geri ödenecek rakam ise 205 bin 650 TL oluyor.

  • Garanti Bankası’nın, tüketicilere kullandırdığı konut kredisi faiz oranları ile ilgili olarak genel itibari ile yüzde 1,46 oranında bir faiz uyguladığını söylemek faydalıdır. Bu faiz oranı ile birlikte kredinin geri ödemesi açısından aylık 1771 TL’ye denk geliyor. Garanti Bankasından konut kredisi kullanan bir vatandaşın, totalde geri ödeyeceği rakam ise 214.202 TL gibi bir rakama denk geliyor.

  • Yapı Kredi Bankası, 1,38 oranında faiz politikası uyguluyor. Bu faiz oranı ile birlikte kredinin geri ödemesi açısından aylık 1117 TL’ye denk geliyor. Toplamda geri ödenecek ya rakam ise 207.775 TL gibi bir rakama denk geliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP