DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Altın fiyatlarında büyük oynaklık! Eğer bu gelişme olmazsa altında yeni rekor gelecek!
  • Finans 365
  • Finans
  • Altın fiyatlarında büyük oynaklık! Eğer bu gelişme olmazsa altında yeni rekor gelecek!

Altın fiyatlarında büyük oynaklık! Eğer bu gelişme olmazsa altında yeni rekor gelecek!

Altın fiyatlarında yaşanan hareketlilik ve büyük makas aralığı yatırımcıyı endişelendiriyor. Eğer beklenen gelişmeler yaşanmazsa altın fiyatlarında yeni rekor seviyelerin görülebileceği uzmanlar tarafından ifade ediliyor. Altın fiyatlarını birebir etkileyecek gelişmeler neler? Ons altın yeni bir rekora imza atabilir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:47
Altın fiyatlarında büyük oynaklık! Eğer bu gelişme olmazsa altında yeni rekor gelecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cuma günü altının ons fiyatında meydana gelen sert dalgalanma adeta nefesleri kesti. Altının ons fiyatı 1781 dolara kadar yükseldi. Ancak uzmanların, yapmış oldukları açıklamalara göre, işaret edilen seviyeye çıkamadı ve kazanımlarını adeta geri verdi. Kripto para pazarında ise iyimser bir hava halen devam ediyor. Bitcoin 55. 500 Doların üzerindeki seyrini devam ediyor. Kripto para birimi açısından bakıldığında Bitcoin, yaklaşık olarak 1 aydır düzenli bir şekilde aşağı doğru seyrediyordu. Ancak sınır ya da kırılma noktası olan 60 bin doların üzerine çıkmayı da başardı.

Dolar, yaklaşık olarak 1 aydır düzenli bir şekilde TL karşısında değer kazanarak artmaya devam ediyor. Bugün yani 10 Ekim 2021 pazar günü 1 Dolar, ortalama 8. 98 TL’den işlem görüyor. Aynı zamanda euro ve sterlin para birimleri de yine aynı şekilde TL karşısında gittikçe değer kazanıyor ve bu şekilde işlem görüyor.

Altın Çarşamba Günü Az Da Olsa Toparlandı

Salı günü altının ons fiyatında meydana gelen kayıp, çarşamba günü az da olsa toparlandı. Yani 1745 dolardan 1765 dolar seviyesine çıkmayı da başardı.

ABD’den Kripto Para Birimlerine Kritik Veri

Altına yatırım yapan vatandaşların, gözü kulağı cuma günü açıklanan ABD eylül ayı tarım dışı istihdam verisi ile ilgili toplantıları beklentilerin çok çok altında gelmesi sonrasında ise ABD Merkez Bankası, varlık alım azaltımı zamanlamasını bir müddet daha ertelemesi beklentisinin kuvvetlenmesi ile beraber altın fiyatları adeta yükselişe geçti. Piyasa uzmanları ise yapmış oldukları açıklamalarda ABD istihdam verisinin beklentilerin üstünde gelmesi ile beraber altının ons fiyatında 1700 dolara kadar geri çekilmenin muhtemel olduğu tersi bir durumda ise yani verinin beklentilerin altında kalması ile beraber altının ons fiyatında 1830 dolar seviyesinin test edilebileceğini açıklamıştı.

ABD Merkez Bankası’nın ekonomi politikaları ile ilgili yapmış olduğu en ufak bir toplantı ya da konuşma veya attığı bir tweet dahi ABD ekonomisi başta olmak üzere dünya ekonomisini yakından ilgilendiren kripto para birimlerinin fiyatı ile ilgili gelişmelerin meydana gelmesine sebep oluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP