DOLAR

32,4709

-0.06%
EURO

34,7020

-0.79%
ALTIN(gr)

2.436,99

0,05%
BİST 100

%
Esnafın merakla beklediği vergi muafiyeti bu hafta meclise geliyor! Vergi muafiyetinden kimler faydalanabilecek?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Esnafın merakla beklediği vergi muafiyeti bu hafta meclise geliyor! Vergi muafiyetinden kimler faydalanabilecek?

Esnafın merakla beklediği vergi muafiyeti bu hafta meclise geliyor! Vergi muafiyetinden kimler faydalanabilecek?

Yüzbinlerce esnafın, büyük bir merak içerisinde beklemiş oldukları Vergi Usul Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülecek. 860 bin civarında olan ve küçük esnaf biçiminde nitelendirilen mükellef grubunun, kazançlarının istisna beyanname vermemeleri sağlanacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:48
Esnafın merakla beklediği vergi muafiyeti bu hafta meclise geliyor! Vergi muafiyetinden kimler faydalanabilecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüzbinlerce esnafın, büyük bir merak içerisinde beklemiş oldukları Vergi Usul Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülecek. 860 bin civarında olan ve küçük esnaf biçiminde nitelendirilen mükellef grubunun, kazançlarının istisna beyanname vermemeleri sağlanacak.

Ak Parti Milletvekilleri tarafından verilen kanun teklifinde, “860 bin esnafı ilgilendiren Vergi Usul Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi” bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda görüşülecek.

Mükelleflerin  vergiye uyumlarını gözeten ve daha sonrasında ise vergi güvenliği ile ilgili artışı sağlayan sosyal adaleti ve rekabet ortamını güçlendiren, yatırımları teşvik edip ihtilaf durumlarının önüne geçen ve vergi uygulamalarında öngörülebilirlik kriterlerini sağlayan değişikliklerin yaşama geçirilmesi maksadı ile hazırlanmış olan bu teknik ile beraber, basit usulde vergilendirilmesi olan esnafın kazançlarının gelir vergisinden muaf tutulması öngörülüyor.

Basit Usul Esnafına Vergi Muafiyeti Gelecek

860 bin civarında bulunan ve küçük esnaf olarak nitelendirilen mükellef grubunun, elde etmiş oldukları kazançlarının istisna edilmesi ile beraber senelik beyanname vermemeleri sağlanmış olacak. Diğer taraftan, gerçekleştirilecek düzenleme ile beraber sosyal medya sağlayıcıları üzerinden paylaşım gerçekleştiren içerik üreticilerinin de elde etmiş oldukları kazançlar ile mobil cihazlarda uygulama geliştiren ve böylelikle para kazanan kişilerin elde etmiş oldukları kazançların belirli bir tutara kadar olan bölümü, istisna kapsamına alınacak ve elde etmiş oldukları hatıratlar üzerinden tevkifat suretiyle vergilendirme usulüne geçilmiş olacak.

TCMB Başkanının Mecliste Vergi Muafiyeti İle İlgili Sunum Yapması Bekleniyor 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası başkanı Şahap Kavcıoğlu, 11 Ekim Pazartesi günü plan ve bütçe komisyonuna Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın yapmış olduğu çalışmalar ile ilgili çeşidi bilgilendirmelerde bulunacak.

Kooperatif Yasasında Değişiklik Öngörülüyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, enerji, tabii kaynaklar ile bilgi teknoloji komisyonu ise AK Parti milletvekilinin imza atmış olduğu “Kooperatifler Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifini” görüşecek. Bu teklif ile beraber; bütün gelir gider raporları ve bilançoların ortakları tarafından incelenmesine fırsat tanınacak. Ticaret Bakanlığı bünyesinde kooperatif bilgi sistemi oluşturulacak ve bu sistem ile ortaklar bütün kooperatif faaliyetlerini görebilecek ve incele inceleyebilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP