100 Bin TL faizsiz KOSGEB desteği nasıl alınır? Başvurular nasıl ve nereye yapılır?
  • Finans 365
  • Kosgeb
  • 100 Bin TL faizsiz KOSGEB desteği nasıl alınır? Başvurular nasıl ve nereye yapılır?

100 Bin TL faizsiz KOSGEB desteği nasıl alınır? Başvurular nasıl ve nereye yapılır?

KOSGEB Başvuru Koşulları Nelerdir, KOSGEB Başvuru Destekleri Nelerdir? KOSGEB Destek Limiti Ne Kadar? 2021 KOSGEB Başvuru Koşulları Nelerdir? 2021 KOSGEB Kredisi Başvurusu Esnasında İstenilen Belgeler Nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını merak edenler için derledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:48
100 Bin TL faizsiz KOSGEB desteği nasıl alınır? Başvurular nasıl ve nereye yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KOSGEB destekleri adı altında 100 bin TL’lik faizsiz kredi kullandırılacak pek çok girişimcinin iş yaşamında bulunmasına aracılık edilmektedir. İş yaşamına yeni atılmış olan kişilerin ve atılmak isteyen girişimcilerin de en çok merak ettikleri hususların başında KOSGEB’e başvuru işlemlerinin nasıl yapıldığı ile ilgili olmaktadır.

KOSGEB Başvuru Koşulları Nelerdir, KOSGEB Destekleri Nelerdir?

  • KOSGEB destekleri adı altında girişimcilik yardımları, iş hayatına yeni atılacak olan kişilere, işyerlerinin açılımı esnasında gerekli olan sermayeyi sağlar.

  • İş yerlerinin açılması açısından gerçekleştirilecek gider harcamalarının %70’lik bölümü KOSGEB destekleri adı altında iş sahiplerine verilir.

  • KOSGEB, hibe destekleri ile faizsiz kredi destekleri sunar. Gerçekleştirilmek istenen sektör karşılaştırıldıktan sonra üretim veya satış gerçekleştirecek olan işyerlerinin kuruluşlarına başlanır.

  • KOSGEB girişimcilik destekleri aracılığı ile iş yerlerinin tadilat giderleri başta olmak üzere kira masrafları ile açılış açısından gerekli olan dosya masrafları karşılanır. 

  • KOSGEB, daha önceden kurulmuş ancak büyüme veya yurt dışında da faaliyet göstermek isteyen iş sahipleri açısından da destek sağlar.

  • KOSGEB girişimcilik destek programının sonrasında işyeri açacak olan kişiler, işyerleri için gerekecek olan bütün masraf para birimi kendileri karşılar. İşyerlerinin açılmasının sonrasında ise KOSGEB destekleri açısından çeşitli ödemeler yapılıyor.

KOSGEB Destek Limiti Ne Kadar?

KOSGEB destekleri genel itibariyle faizsiz kredi limitlerinin açıklanması açısından işletmenin alt yapısı ile teknolojik düzeyi değerlendirilerek verilir. İşletmelerin, alt yapılarına göre ise küçük ölçekli teknolojik altyapı açısından 100 bin TL olacak şekilde açıklanmıştır. Orta ölçekli donanım açısından ise 200 bin TL ve daha da büyük ölçekli olan Alfa parçasının 300 bin TL olacak şekilde faizsiz kredi kullandırılır.

2021 KOSGEB Başvuru Koşulları Nelerdir?

KOSGEB desteklerinden faydalanmak amacıyla öncelikli olarak yapılacak şey, KOSGEB’den girişimcilik sertifikasını da alınmasıdır. Daha sonrasında ise bu sertifikayı almak amacıyla girişimcilik kursunun tamamlanması gerekir. Kursa katılmak ve daha sonrasında ise girişimcilik sertifikası almak amacıyla başvurular e-devlet uygulaması üzerinden yapılır. Başvuru yapıldıktan sonraki aşamada ise kişiler, elektronik ortamda eğitimlere katılım sağlar. Bu eğitimde ise devam zorunluluğu vardır ve eğitim sonrasında KOSGEB tarafından onay alınması ve daha sonra sertifika verilmesi uygulaması vardır. Kişiler, KOSGEB tarafından e-devlet uygulaması üzerinden verilmekte olan bu eğitimleri aldıktan sonra KOSGEB tarafından kendilerine girişimcilik sertifikası verilir.

2021 KOSGEB Kredisi Başvurusu Esnasında İstenilen Belgeler Nelerdir?

  • Küçük ve orta büyüklükteki işletme beyannamesi, 

  • Küçük ve orta büyüklükteki işletme bilgi dokümanı, 

  • Oda faaliyet belgesi, 

  • Ticaret-esnaf Sicil Gazetesi, 

  • İşletmeye ait imza sirküleri yani resmi belgelerde kullanılacak olan imzaların örnekleri, imza beyannamesi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP