DOLAR

32,3315

0.24%
EURO

35,0829

-0.15%
ALTIN(gr)

2.295,90

0,82%
BİST 100

%
Borsada Yatırımı Olanlar Dikkat! Bu Seviyeler Yeni Bir Borsa Krizini Getirebilir!
  • Finans 365
  • Borsa
  • Borsada Yatırımı Olanlar Dikkat! Bu Seviyeler Yeni Bir Borsa Krizini Getirebilir!

Borsada Yatırımı Olanlar Dikkat! Bu Seviyeler Yeni Bir Borsa Krizini Getirebilir!

Borsa İstanbul'un dalgalı bir seyir izlemesi yatırımcıların canını sıkıyor. Pozitif başlayan gün, gün sonunda kolay bir şekilde negatife dönebiliyor. Borsada yukarı yönlü bir trendin oluşmamış olması borsa yatırımcısını huzursuz ediyor. Peki dünya gündemi ve teknik seviyeler borsa yatırımcısına nasıl ip uçları veriyor? Borsa ne olursa yükselir? Ne olursa düşer? Kritik seviyeler nereler?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:48
Borsada Yatırımı Olanlar Dikkat! Bu Seviyeler Yeni Bir Borsa Krizini Getirebilir!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borsa İstanbul, Bist 100 endeksi, %0,23 değer kaybı ile günü 1413,54 puandan tamamladı.

Son zamanlarda başta dolar olmak üzere döviz fiyatlarında artışın meydana gelmesi, borsanın zarar ederek kapanış yapmasına sebep oldu. Bilindiği gibi dolar, geçtiğimiz gün tarihinin en yüksek seviyesine (9,11) bandında seyrediyordu.

BİST endeksi, önceki kapanışa göre, 3, 29 puan bandında azalma seyrederken, toplam işlem hacminde ise 20 milyar lira seviyesinde işlemler gerçekleştirdi. Bankacılık endeksi, yüzde 1,21 ile Holding endeksi ise %0,38 oranında değer kaybına uğradı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran ise 3,81 ile metal eşya, makine, en çok kar sektör ise yüzde 1,92’lik Bilişim sektörü oldu.

Dünya piyasalarında meydana gelen enerji krizinin yol açtığı ve borsada zarar edilmesine sebep olan faktörler, başta ABD doları olmak üzere İngiliz sterlini ile Euro bazında artışa yol açarken, aynı şekilde altının fiyatını da yükselmesine sebep oldu. Bu durum, Borsa İstanbul‘un günü zarar ile kapanmasına sebep oldu.

Analistler Bu Konuya Ne Diyor?

Analistler, Borsa İstanbul’un değer kaybı ile kapanış yapmasının şu an için endişe edilecek bir durumun olmadığını, önümüzdeki günlerde borsanın kapanışlarında 1370 seviyesinin aşağı kırılmadığı sürece teknik görünümün bozulmayacağını, yatırımcıların, yatırım araçlarını değiştirmemeleri gerektiğini ve Avrupa’da meydana gelen enerji krizinin, yeniden Borsa İstanbul’un değerini yükselteceğini ve Borsa İstanbul’un önümüzdeki zaman dilimi içerisinde günü kar ederek kapatacağını açıklıyor. 

Analistlerin yapmış oldukları açıklamalara göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde enflasyonun beklentileri aşması ile beraber, piyasalarda oynaklığın arttığına dikkat çekerek, bu akşam ABD Merkez Bankası tarafından açıklanacak tutanaklardan çıkacak mesajların takip edileceği duyuruldu.

Yine aynı şekilde analistler tarafından yapılan açıklamalara göre, yarın dünyanın en önde gelen Merkez bankaları yetkililerinden gelecek çeşitli duyuruların takip edileceği ifade edilerek, bilgi gündemin ise yurt içerisinde haftalık banka ve para istatistikleri başta olmak üzere yurt dışında ise Çin’de enflasyon, Amerika Birleşik Devletleri’nde ise üretici fiyat endeksi, Japonya’da ise sanayi üretiminin ön plana çıkacağı açıklandı.

Analistler, teknik açıdan BİST 100 endeksinde 1,370 puanım destek ve 1440 seviyesinin ise direnç konumunda olduğunu açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP