Sigorta Girişi Olan Herkese Ödeme Yapılıyor! 917 Liranızı Mutlaka Alın

Sigorta Girişi Olan Herkese Ödeme Yapılıyor! 917 Liranızı Mutlaka Alın

Vatandaşlarımızın çoğu devletin kendilerine sağlamış olduğu imkan ve desteklerden habersiz. 917 TL ödemeyi alabilmek için SGK girişinizin olması yeterli. Devletin vereceği ödemeyi alabilmeniz için bu şartların olması yeterli.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:48
Sigorta Girişi Olan Herkese Ödeme Yapılıyor! 917 Liranızı Mutlaka Alın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aktif bir şekilde çalışanlar ile SGK primlerini kendileri ödemiş olan vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde sağlanan pek çok yardım ödemesini anında alabilir. SGK, dar gelirli vatandaşların, ekonomik krizden olumsuz bir şekilde etkilenmemeleri amacıyla hayatını kaybetmiş vatandaşların yakınlarına cenaze desteği ödüyor. 917 TL’lik cenaze desteğinden faydalanmak isteyen yurttaşlar, cenaze yardım tutarından nasıl faydalanabileceklerini merak etmeye başladı.

Başvuruda bulunmak veya ödenek alabilmek maksadıyla başvuruların, 5 yıl içerisinde yapılması gerekiyor. 5 yıl içerisinde vefat tarihinin beyan edildiği dilekçenin, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne veya SGK merkezine direkt bir şekilde ibraz edilmesi gerekir.

917 TL’lik müjde artık kesinlik kazandı. SSK’lı çalışanlar ile SGK prim borçlarını ödemiş olan vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde sağlanmakta olan pek çok yardım ödemesini anında almaları mümkün. Bu manada çalışanlarının hastalanması durumunda, doğum yapması halinde ve yaşlılık ile çalışamayacak duruma gelmesi halinde emekli olamayacak vatandaşların pek çok  yardımları almaları mümkün. Bu anlamda bakıldığı zaman SGK doğrultusunda cenaze ödeneği ön plana çıkıyor. SGK doğrultusunda ödenmekte olan cenaze yardımı parası, sigortalı bir şekilde çalışmış ya da çalışmaya devam etmekte olan vatandaşların vefat etmeleri durumunda ödenir.

Cenaze Yardımı Nedir?

Cenaze ödeneği, aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğrultusundan tespit edilmekte olan ve koşullara uyan olan vatandaşların hayatlarını kaybetmesi durumunda ailelerine bir defaya mahsus olarak ödenen bir yardımı ifade ediyor.

Cenaze yardımı ödemeleri, SGK içeriğinde çalışma hayatını devam edilmekte olan veya emekli olmaya hak kazanmış vatandaşların, yaşlılık maaşlarını alan veya sigortalı bir şekilde en az 1 yıllık zamanı tamamladıktan sonra işten çıkarılanlardan aynı yıl içerisinde hayatını kaybeden vatandaşların defin işlemleri ile ilgilenecek olan yakınlarına yapılır. Cenaze yardımının koşulları ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenmiştir. Buna göre;

  • İş kazası veya meslek iyi bir hastalık sonucunda hayatını kaybeden, 

  • Devamlı olarak iş göremezlik geliri ile malulen emeklilik veya yaşlılık aylığı alırken hayatını kaybeden, 

  • Kendisinin ismine en az 360 günlük malullük, ölüm sigortası ile yaşlılık primi ödemiş olan sigortalı vatandaşların hayatlarını kaybetmesi durumunda hak sahiplerine cenaze ödeneği yatırılır.

2021 Cenaze Yardımı Tutarı Ne Kadar?

Cenaze yardımı tutarı her yıl asgari ücret tablosu baz alınmak suretiyle hesaplanır ve güncellenir. Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK) tarafından belirtilmekte olan tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) hesaplamalarına göre 2020 cenaze ödeneği miktarı 801 TL olarak hesaplanmıştır. 2021 yılı için ise cenaze ödeneği miktarı 917 TL’ye yükseldi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP