Devlet Çocuk Başına 1269 TL Ödüyor! Her Çocuk İçin Banka Hesabına Ayrı Ödeme

Devlet Çocuk Başına 1269 TL Ödüyor! Her Çocuk İçin Banka Hesabına Ayrı Ödeme

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuk yurttaşlara 1269 TL'lik destek ödemelerini gerçekleştiriyor. Çocuğu olan vatandaşların başvuru yapabilecekleri bu kampanya ile alakalı ödemeler nakit olarak verilecek ve hemen hesaplara yatırılacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:48
Devlet Çocuk Başına 1269 TL Ödüyor! Her Çocuk İçin Banka Hesabına Ayrı Ödeme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuk yurttaşlara 1250 TL’lik destek ödemelerini gerçekleştiriyor. Çocuğu olan vatandaşların başvuru yapabilecekleri bu kampanya ile alakalı ödemeler nakit olarak verilecek ve hemen hesaplara yatırılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuk sahibi vatandaşlara 1259 TL’lik destek ödemelerini gerçekleştiriyor. Çocuğu olan hemen her vatandaşın başvuru yapabileceği bu kampanya ile beraber nakit bir şekilde yapılan ödemeler hesapları geçecek. Devletten destek almak isteyen vatandaşlar, bu destek ödemelerine başvuru yapabilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu sosyal destek açısından bütün hazırlıklarını tamamladı. Pandemi ile beraber pek çok vatandaşa destek olan devlet, 16 Eylül’de bitirecek olan destek parası açısından ödeme gerçekleştirecek. Yoğun talep üzerine tarihin 2 ay ertelenebileceği konuşuluyor. 1269 TL’lik çocuk başına para alabilecek olan anne ile babalar, okulların açılması ile beraber artış gösteren masrafların üstesinden böylelikle girebilecek.

Ödemeler konusunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devreye girdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yapmış olduğu açıklamalar ile beraber 16 Eylül tarihini işaret etmek sureti ile milyonlarca vatandaşın beklediği müjdeli haberi verdi. Tarih olarak 16 Eylül verilmiş olsa da sürenin 2 ay uzatılması bekleniyor.

Buna göre başvuru şartlarını tamamlayan aileler, 1269 TL’lik çocuk yardımı parasını hesabında bulabilir.

Çocukların daha sağlıklı gelişimleri açısından ve okula adapte olabilmeleri maksadıyla gereksinimlerinin karşılanması gerektiği belirtildi. Bununla beraber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal ekonomik destek hizmeti sunmak suretiyle her ay birkaç aileye düzenli ilaçlanma ödemelerini yapıyor. Eylül ayı içerisinde yaklaşık 170 milyon TL ödeme yapılacağı açıklandı. Kasımda da ödeme gelebilir.

1269 Ödemeler Nasıl Yapılıyor?

Çocukların her ay düzenli ilaçlamaları amacıyla ödenecek 1269 TL’lik ödenek, anne babaların hesaplarını 16 Eylül tarihinden itibaren yatırılmaya başlanacak. Çocuğu bulunan bütün anne babalar, başvuru yapabileceklerdir. Bu avantaj ile beraber e-devlet uygulaması üzerinden başvurular yapılabilir.

Başvurular Nasıl Yapılıyor?

Çocuğu bulunan aileler, 1359 TL’lik ödemeleri almak amacıyla başvurularını tamamlayıp ve ekim ayı içerisinde ödemelerini alabilirler. 

Başvuru şartlarını tamamlamak isteyen anne babalar, SED yardımı açısından bazı evrakları tamamlamalıdır. Bu evraklar;

  • TC kimlik numarası beyanı, 

  • Sağlık raporu, 

  • Dilekçe, 

  • Öğrenci belgesi, 

  • Ailelerin İŞKUR kaydı ile meslek kurslarına müracaat belgeleri gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP