Bakan Açıkladı! 55 Milyon 290 Bin TL’lik Destek Ödemeleri Bugün Başladı Başvuran Alabilir

Bakan Açıkladı! 55 Milyon 290 Bin TL’lik Destek Ödemeleri Bugün Başladı Başvuran Alabilir

Bakan Bekir Pakdemirli vatandaşı sevindiren bir dizi açıklamalarda bulundu. Toplamda 55 Milyon 290 Bin TL'lik destek ödemelerinin bugün itibariyle başladığını belirttiği açıklamasında farklı detaylara da değindi. İşte o açıklamalar

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:48
Bakan Açıkladı! 55 Milyon 290 Bin TL’lik Destek Ödemeleri Bugün Başladı Başvuran Alabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya kadın çiftçiler günü münasebeti ile ‘kız kardeşim projesi’ toplantılarına katılmak amacıyla İzmir’e gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kadınların tarımsal üretimin ve gıda güvenliğinin önde gidenleri olduğunu açıkladı. Konuşmasında ayrıca çiftçilere bir müjde de veren bakan Pakdemirli,

Bugünden itibaren başlanmak üzere kırsal kalkınma, sertifikalı tohum kullanımı ile sertifikalı tohum üretimi bağlamında; toplamda 55 milyon 290 bin TL’lik destekleme ödemesine başlıyoruz, üreten bütün çiftçilerimize hayırlı olsun.

dedi.

Kadınlarımız, Gıda Güvenliği İle Tarımsal Üretimin Yıldız Oyunculardır

Bakan Pakdemirli, yapmış olduğu açıklamada; kadınların, en eski çağlardan itibaren Merada, yaylada, ovada, tarlada en ön safta bulunan ilerici ve itici güç olduğunu dile getirdi.

Bakan Pakdemirli,

Tarlada tırpan yapan, çocuğa bakan, ekini kaldıran, kocasına eş olan, çocuğuna ana olan, yuvaya bekçi olan, yuvayı yapan, kadındı.

Bu özelliklerine ve günün her saati içerisinde mesai de olmalarına rağmen maalesef kadınlar, daha çok perdenin arkasındaydılar. Başarılar ise genel itibari ile erkeklerin hanesine yazılırken, kadınlara ‘her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır’ sözü ile yetinmek kalmıştı. Artık bugün geldiğimiz yerde misyonu ve artış gösteren bir sorumluluğu ile kadınlarımız, tarımsal üretimi ve gıda güvenliğinin artık yıldız oyunculardır. Kadınlarımız, bütün kutsal görev ve sıfatlarının aynı zamanda üretici, girişimci, işveren, istihdam sağlayan ve işinin patronu konumuna gelmiştir.

dedi.

Küresel Tarım İşgücünün %43’ü Kadınlara Ait

Kadının; gıdanın ve tarımın, dolayısıyla da yaşamın can damarın merkezini meydana getirdiğini açıklayan bakan Pakdemirli,

Ancak bugün, dünyada tarımsal işgücünün %43’ünü kadınlar oluşturuyor. Yine gıda üretiminin yarıdan fazlasında kadınların kutsal emeği mevcut. Türkiye’de istihdam edilen 4,8 milyon kişinin %41’ini kadınlar oluşturuyor. Türkiye’de erkeklerin ve kadınların hemen hemen eşit sayıda istihdam edildiği tek sektör, tarım sektörüdür. Kadınlarımızın fikrini, gücünü üretimde değil, yönetimde de daha çok kullanmak zorundayız. Bizlerde Tarım ve Orman Bakanlığı olarak, kadınlarımızın gücüne güç katmak ve onlara daha fazla yakın olabilmek maksadıyla Ayşe Ayşin Işıkgece Hanımefendiyi bakanlığımızdaki ilk kadın bakan yardımcısı olarak Cumhurbaşkanımızın onayı ile görevlendirdik ve tarım sektörünün çok mühim alanlarını kendisine emanet ettik.

sözlerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP