Devlet Koruması Altındaki Çocukları İstihdam Eden Özel Sektör İşletmelerine 1341 TL Ödeniyor 

Devlet Koruması Altındaki Çocukları İstihdam Eden Özel Sektör İşletmelerine 1341 TL Ödeniyor 

Ülkemizde her ay devlet aracılığı ile 1341 TL'lik destek, 1 vatandaş için 5 yıl devam ediyor. 2021 senesi asgari ücreti göz önüne alındığında 5 yıl boyunca verilecek olan prim destekleri tutarı çok ciddi rakamlara ulaşıyor. Türkiye'de devlet tarafından destek ödemeleri sürerken, edinilen bir son dakika bilgisine göre, devlet koruması altındaki çocukları istihdam eden özel sektöre ait işletmelere teşvik sağlanmaya başlandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:48
Devlet Koruması Altındaki Çocukları İstihdam Eden Özel Sektör İşletmelerine 1341 TL Ödeniyor 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizde her ay devlet aracılığı ile 1341 TL’lik destek, 1 vatandaş için 5 yıl devam ediyor. 2021 senesi asgari ücreti göz önüne alındığında 5 yıl boyunca verilecek olan prim destekleri tutarı çok ciddi rakamlara ulaşıyor. Türkiye’de devlet tarafından destek ödemeleri sürerken, edinilen bir son dakika bilgisine göre, devlet koruması altındaki çocukları istihdam eden özel sektöre ait işletmelere teşvik sağlanmaya başlandı.

Ödeme Yapılmaya Başlandı

Ödemeler, her ay devlet tarafından yapılıyor. 1341 TL’lik destek, yalnızca 1 şahıs için 5 yıl devam ediyor. 2828 sayılı Sosyal Hizmetler kanunu bağlamında en az 2 sene boyunca hakkında korunma veya bakım tedbir kararı uygulanmakta olan çocukların istihdamı hususunda iki yöntem izleniyor. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki serbest kadro ve pozisyonların toplamının 1/1000’i, bu çocukların istihdamı açısından ayrılmaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından her yıl belirlenmekte olan sayıda kişi, kamuda istihdam ediliyor. Kamuda istihdam hakkından faydalanma mış olan vatandaşlar ile istihdam ile ilgili hakkından faydalanmamış fakat daha sonra da memuriyet ile ilişiği kesilen vatandaşlar veya devlet memuru olma şartlarını taşımayan vatandaşların, özel sektöre ait işyerlerinde istihdamı durumunda ise prim desteği sağlanıyor. Asgari ücret üzerinden ödenmesi gerekli olan bütün işveren ile işçi primleri, 5 yıl süreyle Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanıyor. Bu da brüt asgari ücretin %37,5’ine  denk geliyor.

Prim desteği tutarı 2021 senesi rakamları ile işçi başına aylık 1341 TL olacak şekilde ve yıllık bazda ise 16 bin tl yi buluyor. 2021 senesi asgari ücret baz alındığında ise 5 yıl boyunca sağlanacak prim desteği tutarı çok ciddi rakamlara ulaşıyor.

5 Senelik Prim Desteğinden Faydalanma Koşulları Nelerdir?

Devlet himayesi altında bulunan çocukları istihdam etmekte olan özel sektör firmalarına sağlanmakta olan teşvik desteklerinden yararlanmak amacıyla işverenin aylık prim ile hizmet belgelerini, muhtasar ve prim hizmet beyannamelerini sosyal güvenlik kurumuna yasal süresi içerisinde ibraz etmesi, primlerini de yine aynı şekilde yasal süre içerisinde ödemeleri gerekir.

İstihdam Edilecek Kişi Koşulları Nelerdir? 

  • Hakkında bakım tedbiri veya koruma kararı alınmış olduktan sonra fasılalı bir şekilde geçen yararlanma süreleri dahil iki yıldan az olmamak şartı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden faydalanmış olmak, 

  • Reşit olduğu tarih itibariyle bu yardımlardan yararlanmaya devam etmek, 

  • İstihdam hakkından henüz yaralanmamış olmak, 

  • İstihdam hakkından faydalanmış ancak memuriyet ile ilişiği kesilmiş olmak, 

  • Devlet memuru olma şartlarını taşımaları sebebiyle devlet kurumlarında istihdamı sağlanamamış olmak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP