Devletten, Ev Alacaklara Geri Ödemesiz 31 Bin TL Destek

Devletten, Ev Alacaklara Geri Ödemesiz 31 Bin TL Destek

Türkiye'de milyonlarca vatandaş, hem kirada oturuyor hem de bir ev sahibi olmanın hayalini kuruyor. Ev almak isteyen vatandaşların geneli, devletin bu desteğinden bihaber. İlk evini alacak olan vatandaşlara devlet, 31 bin TL kadar maddi destek verecek. Bunun için yapılması gereken ise bankada 3 ile 5 yıl birikim yapmaktır. İşte 31 bin TL'lik  verilecek devlet desteğinin detayları haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:49
Devletten, Ev Alacaklara Geri Ödemesiz 31 Bin TL Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de milyonlarca vatandaş, hem kirada oturuyor hem de bir ev sahibi olmanın hayalini kuruyor. Ev almak isteyen vatandaşların geneli, devletin bu desteğinden bihaber. İlk evini alacak olan vatandaşlara devlet, 31 bin TL kadar maddi destek verecek. Bunun için yapılması gereken ise bankada 3 ile 5 yıl birikim yapmaktır. İşte 31 bin TL’lik  verilecek devlet desteğinin detayları haberimizde.

Türkiye’de resmi bir şekilde faaliyet gösteren bankadan hesap açtıktan sonra 3 ile 5 yıl boyunca düzenli bir şekilde birikim yapan vatandaşlara, ilk evlerini aldıklarında maddi destek veriliyor. Hesapta birikmiş olan paranın %20’si oranında katkı sağlanırken, bu oran 31 bin 149 TL’yi (2021 senesi tutarıyla) geçemiyor.

5 yıl daha uzun süre bankada toplam birikimi 155 bin TL olan vatandaşlar, evlerini aldıklarında 31 bin TL’lik devlet katkısı alabilir. İşte konut hesabı ile alakalı merak edilen soruların cevapları ve çok daha fazlası haberin devamında.

Konut Hesabını Kimler Açabilir?

Tamamı kendi ismine kayıtlı olan kat mülkiyeti, kat irtifakı ya da müstakil tapulu bir başka konut edilmemiş olan gerçek kişiler-Türk vatandaşları bankalarda konut hesabı açabilir.

Bir Vatandaş Birden Fazla Konut Hesabı Açabilir Mi?

Bir vatandaşın, aynı bankada birden fazla konut hesabı açması imkânsızdır. Bir vatandaşın, başka bankalarda birden fazla konut hesabı açması durumunda ise bu hesapların birleşimi olmaz. Bakanlık tarafından sadece başvurulan ilk hesaba devlet katkısı ödenir.

Konut Hesabı Faizsiz Açılabilir Mi?

Konut hesabı, faizsiz bir şekilde açılabilir. Bu hususta sadece yapılmış birikim tutarı üzerinden devlet katkısı hesaba katılır.

Kaç Ay Boyunca Ve En Az Ne Kadar Düzenli Ödeme Yapılmalı?

Bankada hesap açıp konut sahibi olmak isteyen vatandaş, ödemelerini en az 36 ay boyunca düzenli bir şekilde yapmalı. düzenli aylık ödemelere ilişkin 2021 senesi için alt sınır 519 TL olarak belirlenmiştir, üst sınır ise 5191 TL olarak hesaplanmıştır. 3 aylık ödeme planı seçildiği için bu sınırların 3 katı geçerlidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP