DOLAR

32,3758

0.16%
EURO

34,9832

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,28

0,22%
BİST 100

%
Dogecoin Nedir, Nasıl Çalışır, Nasıl Satın Alınır?

Dogecoin Nedir, Nasıl Çalışır, Nasıl Satın Alınır?

Dogecoin, internet uygulamaları üzerinde tanınmış ve kalıplaşmış köpek temalı içeriklerden esinlenerek oluşturulan kripto paralardır. Daha çok benzeri topluluk web sitelerinde bahşiş vermek amacıyla çeşitli ödeme işlemlerini yerine getirmek açısından yaygın bir şekilde kullanılan kripto paralardan biridir. Dogecoin Nedir, Nasıl Çalışır, Nasıl Satın Alınır? Sorularına cevap aradık.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:49
Dogecoin Nedir, Nasıl Çalışır, Nasıl Satın Alınır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dogecoin, internet uygulamaları üzerinde tanınmış ve kalıplaşmış köpek temalı içeriklerden esinlenerek oluşturulan kripto paralardır.

Bu kripto para biriminin logosunda Japon ünlü avcı köpeği Shiba Inu bulunan dogecoin, 2013 senesinde ‘şaka parası’ niyeti ile geliştirilmiş bir litecoin çatallanması olarak karşımıza çıkıyor. Daha çok benzeri topluluk web sitelerinde bahşiş vermek amacıyla çeşitli ödeme işlemlerini yerine getirmek açısından yaygın bir şekilde kullanılan kripto paralardan biridir.

Dogecoin (Doge) Nasıl Çalışır?

Litecoin blok zincirinin çatallanması yani (fork) adı verilen bir yöntem ile geliştirilmiştir. Şifreleme algoritmasını kullanarak erişim sağlanır. Böylelikle Bitcoin kripto para birimine kıyasla zorluk derecesi dah düşüktür ve aynı zamanda bloklar sadece 1 dakika içerisinde doğrulanır. Liteblok zincirinin imalatını girişilmiş olsa da aslında arıza sınırlandırılmıştır.

Dogecoin (Doge ) Madenciliği Nasıl Yapılır?

  • Dogecoin kripto para biriminin geliştirilmesi amacıyla sahip olunması gereken bilgisayarların işlemcilerinin (CPU),

  • Grafik kartlarının işlemcileri (GPU),

  • İşlemci gücü yüksek kapasiteli madencilik cihazları ile geliştirilir. Fakat zorluk seviyesindeki meydana gelen artışlar sebebiyle, bilgisayar işlemcileri ya da grafik kartları ile dogecoin madenciliği yapmak, karlılık açısından bakıldığında verimli değildir.

  • Yeterli altyapı ve donanıma sahip olunması durumunda dogecoin madenciliği yapılabilir.

  • Madencilik havuzlarına işlemci gücü atamak suretiyle de dogecoin madenciliği yapılabilir.

Dogecoin madenciliği ile ilgili blok doğrulama süresinin sadece 1 dakika olduğu göz önüne alındığında, dogecoin blok zincirinde her blok açısından 10 bin dolar blog ödülü dağıtılmaktadır.

Dogecoin (Doge) Nasıl Saklanır?

Dogecoin makinesinin yönetilebilmesi amacıyla masaüstü multidoge cüzdanını kullanmak mantıklı olur. Hızlı bir şekilde senkronizasyon seçeneği sunduğu için ve dogecoin blok zincirinin tamamını bilgisayarda saklamadan, dogecoin transfer işlemleri yapılabilmesine olanak tanıdığı için avantajlıdır. Dogecoin core cüzdanı ise blok zincirinin tamamını senkronize edilmesine yarayan yazılım cüzdanıdır.

Kripto para piyasasında yatırım yaparak para kazanmak isteyen kişilerin, akıllı telefon ya da diğer mobil cihazlarında dogecoin bakiyelerini yönetmeleri açısından Exodus ya da Trustwallet mobil cüzdanlarını kullanmaları mümkündür. Ledger donanım cüzdanını ise para birimini destekler.

Dogecoin (Doge) Nasıl Alınır Satılır?

Dogecoin alt coin para birimini satın almak isteyen katılımcıların Türk lirası ve Tether ile alım satım işlemlerini yapmaları mümkündür.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP