Elektrik Faturasını Düşürmeni Yöntemleri! Bunları Yapan Elektrik Faturasını Daha Az Ödeyecek
  • Finans 365
  • Aktüel
  • Elektrik Faturasını Düşürmeni Yöntemleri! Bunları Yapan Elektrik Faturasını Daha Az Ödeyecek

Elektrik Faturasını Düşürmeni Yöntemleri! Bunları Yapan Elektrik Faturasını Daha Az Ödeyecek

Televizyonu devamlı açık tutmak 11 TL, bilgisayar ise 88 TL! Elektrik faturasını düşürmek amacıyla bunları yapmak şart

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:49
Elektrik Faturasını Düşürmeni Yöntemleri! Bunları Yapan Elektrik Faturasını Daha Az Ödeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektrikli cihazların yanlış kullanılması daha yüksek faturaların ödenmesine sebep oluyor. Televizyonu devamlı açık tutmak 11 TL, haftada 5 gün boyunca 8 saat bilgisayar kullanmak ise 88 TL demek. İşte faturaların daha düşük bir şekilde gelmesini sağlamak amacıyla yapılması gerekenler ve çok daha fazlası haberimizde.

Evde ya da iş yerinde devamlı kullanılan cihazlar, bizler evde bulunmasak dahi elektrik tüketmeye halen devam ediyor. Daha az fatura ödemek amacıyla elektrikli cihazların ne kadar tükettiğini bilmek ve onları doğru bir şekilde kullanmak gerekiyor. Ev idaresi ile ilgilenen bir firma, Evde devamlı elektrik tüketimini yapan ve sıklıkla kullanılan ev aletlerinin elektrik tüketim miktarlarını araştırdı.

Evde Kullanılan Hangi Elektronik Cihazlar Ne Kadar Faturaya Yansıyor?

Ev içerisinde yalnızca bilgisayar, televizyon, buzdolabı, ocaklı fırın, bulaşık ve çamaşır makineleri çalıştırılması aylık faturaya 234 TL olarak yansıyabiliyor. İşte cihazların tüketim verileri:

  • Enerji verimliliği kategorisinde buzdolabı, bir ay içerisinde ortalama 20 kilovolt elektrik tüketimi yapıyor, faturaya yansıması ise 18 TL şeklinde oluyor. 

  • Haftada 5 gün ve gün içerisinde 8 saat dizüstü bilgisayar kullanıldığında 96 kilovolt elektrik tüketimi oluyor ve bu da faturaya 88 TL şeklinde yansıyor.

  • Çamaşır makineleri hafta içerisinde en az iki defa çalışıyor A-enerji sınıfı makine aylık ortalama 13 kilovolt tüketimini yapıyor ve bu durum faturaya 12 TL şeklinde yansıyor.

  • Fırın, gün içerisinde 2 saat çalıştığında ayda ortalama 60 kilovolt elektrik tüketimine sebep oluyor. Bu da faturaya 54 TL olarak yansıyor. 

  • Bulaşık makineleri hafta içerisinde en az 3-4 defa çalıştırılıyor. A+ enerji kategorisinde makine aylık ortalama 25 kilovolt tüketimini yaparken, 23 TL olarak faturaya yansıyor.

  • Standart bir kombi, bir ay içerisinde ortalama 35 ile 40 kilovolt elektrik tüketimi demektir. Bu da kış aylarında faturaya 28 ile 41 TL arasında bir artış olarak yansıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP