İş Öğrenmek Amacıyla Staj Görenlere 768 TL Maaş Bağlanacak

İş Öğrenmek Amacıyla Staj Görenlere 768 TL Maaş Bağlanacak

Meslek okullarında tahsiline devam eden gençler, zorlu bir şekilde staj yaptıklarında hem sigortalı bir şekilde çalışacaklar hem de maaş alacaklar. Bu sene içerisinde ödenmekte olan maaş 768 TL'yi buluyor. Peki staj başvurusu nasıl yapılır, stajyer öğrenci sigortası nasıl yapılır? Işte konu ile ilgili merak edilenler haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:49
İş Öğrenmek Amacıyla Staj Görenlere 768 TL Maaş Bağlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meslek okullarında tahsiline devam eden gençler, zorlu bir şekilde staj yaptıklarında hem sigortalı bir şekilde çalışacaklar hem de maaş alacaklar. Bu sene içerisinde ödenmekte olan maaş 768 TL’yi buluyor. Peki staj başvurusu nasıl yapılır, stajyer öğrenci sigortası nasıl yapılır? Işte konu ile ilgili merak edilenler haberimizde…

İşyerlerinin, kaç çalışanının bulunması durumunda stajyer bulundurulması gerektiği ile ilgili bilgilerin tamamını ve çok daha fazlasını bu haber makallesi içerisinde erişim sağlayabilirsiniz.

2021 senesi için gençlere zorunlu stajda 768 TL ödeniyor. Stajyer ücretlerine hükümet katkı sağlamaya devam ediyor. Sosyal Güvenlik primleri, SGK tarafından ödenen gençler, ayrıca zorunlu staj dönemi için işletmelerde istihdam ediliyor. Asgari ücretin %30 tutarında da kendilerine ücret ödeniyor.

Devlet katkısı, 20’den az personeli bulunan işletmelerde 512 TL, bu sayı ve üzerinde personeli bulunan işletmelerde ise 256 TL olarak uygulanıyor.

Stajyerler İşçi Statüsünde Mi Sayılıyor?

Stajyerler, İş Kanunu hükümlerine göre, işçi statüsünde sayılmasalar dahi sigortalı sayıyor. İş kazası ve meslek hastalığı sigortası hükümleri stajyer öğrencilere uygulanıyor.

Kaç Çalışanı Olan İşverenler Stajyer Bulundurmak Zorundadır

Yapılan çalışmalara göre, 10’dan fazla çalışanı bulunan işverenler, işyerlerinde stajyer çalıştırmak zorundadır. Firmalar, staj yerlerini teknik ve mesleki eğitimi vermekte olan liselerden ya da ilgili bölümlerde öğrenimlerini görmeye devam eden üniversite öğrencileri arasından seçebiliyor.

Staj Başvurusu Nasıl Yapılır?

Staj başvurularının online platformda yapılması mümkündür. Staj açısından öncelikli olarak meslek oranı ile alakalı bölümlere başvuru yapılması önemlidir. Öğrencilerin, sosyal güvenlik primlerini, SGK karşılıyor. Staj yaptıkları işyeri asgari ücretin net tutarının %30’undan az olamayacak şekilde ücret ödemesi kararlaştırılmıştır.

Stajyer Öğrencinin Sigortası Nasıl Yapılır?

Sigortalı bir şekilde stajyerlik yapmak amacıyla hareket eden kişilerin girişleri 07 çırak ya da 19 stajyer kodu ile girişleri yapılır. Mesleki eğitim Kanununda belirtilmiş aday çırak, çırak ile işletmelerde mesleki eğitim görmekte olan öğrenciler ile ilgili sadece iş kazası ve meslek hastalığı ile ilgili hastalık sigortası hükümleri uygulanır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP