DOLAR

32,5163

0.18%
EURO

34,5861

0.05%
ALTIN(gr)

2.492,72

0,27%
BİST 100

%
Çökertilen 5 Kripto Sitesi Hangileri? 

Çökertilen 5 Kripto Sitesi Hangileri? 

Hileli yatırım planları geliştirdiği gerekçesi ile 5 kripto sitesi, New Jersey tarafından çökertildi. New Jersey Başsavcısı ile New Jersey Menkul Kıymetler bürosu aracılığı ile ilanı yapılan bir duyuruya göre, hileli yatırım çalışmaları yürütmek amacıyla kurulmuş 5 kripto sitesi, New Jersey tarafından çökertildi ve bu sitelerin eyalette çalışmaları durdurularak işlem yapmaları iptal edildi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:50
Çökertilen 5 Kripto Sitesi Hangileri? 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto Sitelere Operasyon Düzenlendi

 New Jersey Savcılı ile New Jersey Menkul Kıymetler bürosu tarafından operasyon düzenlenen kripto siteler şöyle:

·       FilefxOptino

·       RealBitcore Mining

·       Fidelity Revenue

·       Dilna Investmeng

·       Bulk Investments

 Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre, yukarıda ve isimleri zikredilen platformlar, kripto para dünyasında yatırım yapmak amacıyla hareket eden insanları, sahte kripto para yatırım planlarına çekmek amacıyla yatırım dolandırıcılıklarında yaygın bir şekilde çeşitli teknikler kullandı. Buna, belirsiz kar vaatleri olmak üzere sahte müşteri olayları ile sınırlı ve yaratıcı değerlendirmeler ile şirketin ilkelerinin belirlenmemesi de dahil. Yine aynı şekilde yapılan açıklamada; bu kuruluşlardan hiç birinin New Jersey’e menkul Kıymet teklif edilmesi veya alım-satım işlemlerinin yapılması veya komisyoncu- satıcı bu şekilde hareket etmek amacıyla New Jersey Menkul Kıymetler bürosuna kayıtlı olmadığı açıklandı.

 Kripto Siteleri Tarafından Gerçekleştirilen Dolandırıcılık Suçları Neler? 

·       Potansiyel yatırımcı kimselere maddi gerçekleri ve bilgileri sunmamak,

·       iş yerleri açısından sahte adresler listelemek, 

·       Yetkili olduğunu iddia etmek,

·       Alım satım işlemlerinde sigortalı bir şekilde işlem yaptıklarını vadetmek, 

·       Önceki müşterilerden sahte referanslar yayınlamak, 

·       Halkın kripto para yatırım avantajlarına olan tutkusunu sömürmek, 

·       Sahte isimleri referans göstererek, bu isimlerin sanki kendi sitelerinde milyarlarca dolar para kazandıkları şeklinde yalan bilgi vermek

 Küresel düzenleyiciler, 2,6 milyar dolarlık endüstrinin gözetimi ile en iyi nasıl artıracaklarını düşündüklerinden, kripto para birimleri gergin bir dönemden geçiyor. 

 5 kripto sitesinin, sahte bir şekilde gerçekleştirmiş oldukları kripto para alım satım işlemlerinin piyasa değerini artırmaya yönelik sosyal medya hesaplarında yalan bilgiler vermek ve başta iyi niyetli bir şekilde New Jersey Menkul Kıymetler bürosuna kayıtlı olduktan sonra resmi bir şekilde işlem yapmak, resmi bir şekilde para kazanmak isteyen vatandaşların iyi niyetli alım satım işlemlerini suistimal etmek… Şeklinde suçları işledikleri belirlenen 5 Kripto para sitesine New Jersey Savcılığı ile New Jersey Menkul Kıymetler bürosu tarafından operasyon düzenlendi ve bu sitelerin işlem yapma kodları etkisiz hale getirdikten sonra bu sitelere para yatıran vatandaşların mağduriyetini gidermek amacıyla yine aynı şekilde savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP